Followers

28 December 2011

I'm 20 years old :)

Happy Birthday to me Happy Birthday to me . So sad tak nyanyi sorang-2 kalau dulu ade je orang tolong nyanyikan HAHAH takpe lah atleast orang sekitar aku dah cuba buat aku happy walaupun tak special tak de cake tak semestinya tak boleh happy :) and thnkss Awok tak keluar rumah sebab tunggu masa nak bergayot cuba buat saya gelak and sweet terlampau kat FB HAHAH datang KL nanty hadiah besar2 taw ! 1st wish aku Mas lah kan dia kalot nak tidoo jee wish pukul 9mlm and 2nd awok saya lah kul 10 wish hampa dua nie kalottt taw tak XD

Aku bangun lewat gila tadi sebab gayot punye pasal kesian adk-2 aku dari breakfast kena makan lunch HEHE sorry laa masak bihun grg tapi tak kenyang saje gedik tengok web Kenny Rogers ade delivery pulak ape lagii call teros order lepasss tu jee Mak Abah dah terpacak depan pintu dah sampai KL style suprise konon HAHA datang laaa Kenny Rogers tu makan ramai-2 duit abah jugak keluar yelah nak pau ape lagi nak ajak dinner keluar mesti alasan penat katanya nak celebrate ajak LAKI kau laa ape kena mengena dgn Abah ewah bagi line time Afif takde :(

New Year nie kawan banyak tanya lepak mana ? Mygad sorry lah nak keluar siang boleh sebab aku tau kalau malam comfirm berjuta orang kat KL dgn polis rush nanti cari Afif penerajang aku tapi dia pegi konvoi kalau aku keluar nanty dia kata 'Awat nak jadi perempuan jalang keluaq time malam new year' Biase lah kan anak Pak Hussin HAHAHA
Okay laa nak spend time dengan family tercinta ku <3

#Esok ronggeng :)

25 December 2011

house wife for a week !


Youolls ! Bukan senang oo nak jadi suri rumah sejak parents aku balik Kelantan amik kau basuh baju jemur baju ,kena masak untuk abg adik-2 nasib adk 2org yang kecik tu ikot mak kalau tak lagi semak kepala Hahaha memang lah biase buat kerja rumah takkan tak pernah buat langsung cari takde lelaki mau :) Tapi biase buat bila disuruh sekarang tak kena suroh kena bangun dah kalau tak adk-2 pakat bising KAKAK LAPAR MASAK LA CEPAT ! Tak pelah semalam pegi JJ jap cari barang sekolah adik perempuan aku cari beg sekolah dia then dapat lah aku shopping PADINI jap en sumpah geram weh sale sampai 70% WOOT WOOT :)

Tadi aku masak sambal telor dgn ayam grg kunyit jee sebab dalam peti ais takde barang dah nie .Kalot call mak ,mak suroh pegi giant beli ape yang patot habiskan rm100 je . Vrummm teros pegi lah tapi over bajet pulak HAHAH plan masak dinner Kuaytiaw grg so dah setel masak boleh rilex jap en memang agak memenatkan laa kan patot lah mak aku kerja membebel je rumah nie kemas jap sepah dah sabarrrrrrrrrrrrr bnyak :O

Act excited for my birthday lagi 2hari ooo tapi NO cake NO kawan-2 disisi sebab masing-2 busy NO BF sebab dia kat AS & NO my mak&abah sebab dorang kat Kelantan . WTH lahh kan ! Membosankan tapi bersyukur still bernyawa untuk masuk alam 20tahun HEHEHE (:

p/s : Happy 2years 4moths AWOK :D

23 December 2011

get well soon atok =/

Atok kat Kelantan kena tahan wad lah esok :( Harap semuanya berjalan dengan baik ! Atok degil tak mau berpantang langsung Haihh aku dah tak dapat balik kelantan hari Ahad ini ikot parents aku sebab nak daftar adik perempuan aku kat sekolah menengah kena berniaga lagi .Banyak tanggungjawab tapi atok aku ade seorang tu jee takde atok lain dah Humm macam mana nie Makk! tak pelah Redha jelah buat macam mana tak boleh melawan cakap mak nanty tak cium bau syurga :) So sesakit hati mana pun mak aku bising sebab mak aku kan laser kena lah tahan tlinga kan kan ?

So holiday family kiteorang nak pergi Gold Coast Morib hari Isnin nie tunda 7January2012 .Tak pelah family diutamakan dulu enjoy belakang kira Hehe

Okay tadi dah setel borang Tekun dah pergi hantar pon and tak banyak songeh pon Alhamdulillah .Benda tu buat aku good mood sepanjang hari walaupun 2hari dok demam panas dengan cirit birit gila-2 :(

Haritu selasa Afif teman aku meniaga kat putrajaya punye lawak tengok dia nak layan costumer , kalau costumer perempuan memang gatal laa tengok lelaki yang layan amboihh perempuan sekarang miang-2 tak padan tua muda ! HAHA saja bawak dia bagi dia belajar skit meniaga mana boleh nak meniaga takde pengalaman langsung kan kan ? Bagus laa senang ajar banyak borak meniaga dekat 1hari pun tak perasan nak tutop kedai dah Hehe
Esok tu Afif balik teros aku demam panas dgn pening aku tak tau kenapa demam Rindu kot .
Lepas tu cirit birit setiap 10minit toilet aku cari takot denggii je Hummm
Sekarang dah sihat sebab telan 6biji activfast =/

#okay laaaa nak tido Pray for my atok :) Thnkss <3

19 December 2011

penat lelah bersama :)

Today memang memenatkan lah macam-macam dugaan yang ada masa tengah kalot tu :( 1st pegi breakfast kat bawah umah aku best ooo :) lepas tu amik deposit rm400 tapak bazaar ramadhan haritu dah dpat Alhamdulillah lah :) Then daftar perniagaan kat tempat yang sama isi borang macam-2 lagi tengah pikir nak boh nama syarikat ape kan ? Kami dua memang bagi idea macam-2 last last kami letak nama Qaqa Authentics . Best tak ? HAHAH biarlah poyo pun janji setel benda tu dah .Ingat boleh teros pergi tekun kat Sogo tu last-2 orang tuh kata borang banyak tak complete nak sign pegawai Umno nak sign macam-2 . Dengan jalan jem dengan pejabat umno takde pegawai cari pejabat lain pulak .Ya Allah banyak betol dugaan .Dengan parking saje nak sampai rm50 sebab kehilangan tiket parking Haaa takpe Afif Sygs saya tak salahkan awak soryy sebab mara tekanan maybe dengan hujan macam-2 jadi harap memahami okay saya taknak jadi gf yang kurang ajar saya tau awk tak nak saya terbiasakan maki hamun nie Heheh Lepas tu nak pergi maybank nak wat bank statement nak kena tunggu 3hari pulak boleh gila ! Last sekali aku pergi cc bukak Maybank2u.com print je bank statement tak payah baya rm10 HAHAHA setel dah tapi nak hantar semua borang tak sempat tadi sebab dah lebih office hour Haihh macam-2 pulok !

Malam tu dah lega sikit tenang jiwa sikit beli burger tepi jalan makan dalam kereta . Punya lapar laa dari siang tak makan ! dah kenyang gila meronda lah kejap pegi JJ shopping watsons jap dah ade rm400 takpe lah HAHA tapi sebab laki aku memang meluat dgn shopping complex kami pun blah and pegi makan cendol . Memang puas lah lepak dgn awak kali ini keje balik malam jee sampai tak larat nak tido kejap je boleh . HUHU

takde gambar untuk harini sebab kalot buat kerja HAHAHA goodbye ~

18 December 2011

tired plus Happiness !

Hello ollss , iye aku penat sangat kot ! 5 hari aku keje keluar balik niaga keluar lpas tu tido tak cukup gila-2 jadi mata panda ! Sampai mak abah tak larat nak kata apa bukan buat jahat pon lepak dengan Afif kedai Uptown tu ronda-2 KL jap lepas tu jadi jem nak buat camna Hee Nasib mak abah memahami jugak la Hehe baru jer berkelah dengan Afif and adik-2 kat Tasek KLCC tu punye ramai orang macam semut . Memang dah lama lah plan lepak situ borak-2 sambil makan KFC syok gilaa :) Thnkss awok sebab amik hati saya balik sebab kat Kolej dulu awak sibok jee sekarang gila-2 punye keluar tak keluar sehari dia kata rindu ? Macam bukan Afif Hussin HAHAHA
Malas nak cerita banyak perubahan kebaikkan awak kat saya biar saya sorang je tau :)

Okay stop CINTAN nie ! Esok kena keluar pegi DBKL ,BANK and TEKUN :) Memang banyak kerja esok mintak-2 berjalan dengan lancar . AMIN ! Nak cari duit dengan meniaga senang sikit tak payah perah otak pikir ape-2 . Impian utamaa Kereta , Rumah & Kahwin ! Seriusly aku rasa lebih matang nak pikir soal hidup nie biase duit habis ke banyak ke belanja takde had langsung sekarang nak lebih berjaya kena control jiwa :) Aku nak cube bagi Mak Abah aku rasa duit aku jugak walaupun senakal sedegil aku atleast ade jasa jadi laa kan kan . Begitu jugak dgn Afif Hehe

#SEMBANG TUA !

16 December 2011

si bongkak !

Hello ollss :) Aku nak story sikit pasal kawan-kawan yang tibe-tibe sombong tak bersebab apahal lah kan ? Dah jumpa depan mata boleh jeling pulak dulu bukan main baik lagi even kau ada masalah dengan sedara mara aku apa kena mengena dengan aku ? Haih dulu masa baik pijak semut pun tak mati puji melambung-2 .Ingat sikit kau datang tempat orang mintak simpati kat orang bila dah senang berlagak bukan main tau dah berkasih sayang dengan orang luar negara belagakk nooo takpe one day aku harap kau celik mata sikit :) Sekarang nie memang aku kekurangan kawan-2 tapi aku tak pernah kurang kasih sayang dari family & sahabat ! Sahabat & kawan are different words and meaning !

Btw haritu aku ade pegi Penang Festival Char Kuay Tiaw saje pergi nak tengok kolej bapak rindu teringat zaman belajar zaman masak-2 Hahaha Then aku jumpa lecture yang masih ingat kat aku and sentiasa doakan kerjaya aku bak kata dorang tak kisah lah lari cabang pon janji poket tebal :) Tenkiuuu tabikk spring ! Bukan aku tak minat nak belajar masalahnye tempat aku niaga semua peniaga ada pangkat PHD Master semua tapi still meniaga .Minat & Kerjaya orang lain-2 citarasa so buat apa yang minat . Sembang macam orang tua ! HAHAH

Then aku sempat la lepak Alor Star jap tengok Ombak Rindu dengan Afif ,cerita tu memang tangkap leleh tapi bila dah tengok dgn Afif keje gelak jela tak nanges pon x)
Plan kiteorang masa hadapan nak meniaga nak buat pinjaman Tekun sekarang tgh memproses lah agaknya harap menjadi doakan kami berjaya and support lah kiteorang untuk lebih berjaya
AMIN !!


p/s : Syok dapat date hari-hari :)

04 December 2011

One happy Family at HOME !

Hellooo banyak penat sampai nak update belog pun malas nak mengadap latop ! Baru jee lepas habis family gathering kat Port Dickson ,kiteorang check in kat Permaisuri Resort kul 3ptg. Sumpah ramai giler orang maybe sebab check-out kot .Kiteorang ade 6family so amik apartment 3family satu apartment memang meriah and bising giler lah kan sampai aku kena tidor kat luar sampai demam sejuk :( tapi tak pe happy dapat lepak ramai-2 dgn family macam tu bukan senang kan .Thnkss Moksu and family plan family gathering nie bagi menjadi jugak dengan sukaneka semua memang tebaikk lah ! Lepas balik dari PD Pandak & Mandak ajak aku bejalan jee sebab dorang tak tau jalan KL ronda-2 mintak ape je dapat susahh ooo nak org belanja macam tu Hehe
Thnkss Pandak & Mandak :) tak lupe jugak thnkss Moksu bagi beg guess walaupun moksu penah guna asalkan barang original HAHA tahun depan Langkawiiiii !


- Tgk la video kiteorang :)

23 November 2011

RINDU ooo !


Hello you olls :) Nak story pasal love story lah sebab tengah happy macam orang baru couple 2hari boleh macam tuh ? Wooot woottt ! Aku happy sebab dia dah banyak luangkan masa dengan aku ,dia dah mula kalot tak tentu pasal bila aku keluar ,bila tak dapat contact suara risau dia sabar jelaaa dengar dia membebel tapi aku tahu dia tengah risau Hehe Bila malam kalot nak call jee nak borak-2 nak tanya pendapat laa ape laa bila aku malas nak layan membebel lagi haihh sabar and layan jelaa .Sekarang pun kiteorang dah boleh paham each other kalau tak contact tak bermakna ade orang lain itu maknanya dia sibok dengan Kolej so aku mengucap banyak-2 jangan pikir bukan-2 :) Bile malam dia kata dia rindu hummm patot laa kalot semacam je HAHAH Maybe ini dugaan cinta jarak jauh tapi sikit pun sayang tuh tak kurang taww sebab rinduuuu ooo . Sebab rindu nak gadoh lama-2 tak boleh nanti rinduu :( Thnkss awak sebab sabar dengan perangai bebai saya walaupun awak buat tak tau bile saya maki hamun gooodddd job ! rindu nak jalan-2 KL ,penang dating kat Wendeys ,rindu nak jalan-2 cari makan ,rindu beborak sampai lenguh mulot sampai nak terlelap dgr awak borakk ,rindu mandi pantai dengan awak ,rindu bergadoh face to face ,rindu study dgn awok ,rindu window shopping tengok2 baju blah tak beli pon HAHA ,rindu naik motor 125z awak ,rindu tidur kat rumah awak boleh amik hati Mama awak :) rindu buat air kat awak ,rindu makan nasi lemak 60sen kat Astro Alor Star Kedah Hehe ,rindu pegi hospital dengan awk . Banyak sgttt tak mau cerita dah nanti kena ejekk over ! Biar lahhh HAHAHA

Sumpah rinduuu :'(

21 November 2011

Congrat Harimau Muda !


Congrat's Malaysia dapat kalahkan Indonesia :)
Pada mulanya memang aku tak excited dgn bola nie tapi bila dah tengok terkeluar ank tekak HAHA seronok jugak kan lebih-lebih lagi lawan Indonesia nie dah lah pakai pemain import sebab
pemain original menyemak jadi pendatang haram kat Malaysia nie serius dowww kat Chow Kit tu macam negara kedua dia kadang-2 nak pegi sana pun jadi geli dengan muka seekor-seekor macam pengganas yang pempuan indon nie buat hot pulak haihhh geram jee tgk !

Tak mau cerita hal dorang yang penting Malaysia winner proud proud :))

Ahad nie ade family day kat PD so aunty aku semua plan nak buat sukaneka ape yang perlu bagi hadiah untuk pemenang yer ? Pleasee give me some idea sebab aku ditugaskan bab nie :)
One more todayy aku dapat pun bergayot dgn Si Afif nie ,syok lah kan dapat tidor hotel kat Jitra tu Huhh! gayot jee kiteorang plan nak bisnes together gether lah kan sebab dia dgr ceramah pasal usahawan kat Jitra tu teros kalot nak jadi bisnes man pulak ! Hahaha
Tak pelah mula slow slow k sayang .Kite buat loan kita jadikan apa yang kite impikan bersama jadi kenyataan okay :) Sweet sgt awak malam nie loveee youuu <3 Biar lah orang nak kata belajar tak tinggi ke apa bila duit poket tebal orang nak kata apa lagi kan kan .

Kbaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
-Welcome new followers !

19 November 2011

Penghujung Cintaku

Hello ,lama tak update kan Hee padahal baru 2 3 hari .Line internet sumpah macam bengong jap ade jap takde malas nak update :) Now aku nak cerita pasal belog someone nie sedih and tragis :( Nie web dia 'Sugar Bunny Storyy' seriusly sedih harap dia tabah kan :) Ingat ke cerita sedih camnie dalam drama je amik kau ,hargai lah awek and balak korang selagi ada selagi dia boleh buat anda tersenyum ,mungkin esok atau lusa adalah mesej terakhir dari dia atau kita ,mungkin jugak semalam or tulat last kita berjumpa .awwwww jiwang nye tapi betol kan ?

#Now cube korang feel lagu nie :) I need someone like this .
- Afif sayang jom karok lagu nie <3






14 November 2011

Tired but happy !

Hello uollss,lame tak update kan ? Seriusly busy ! Puas stay Kota Bharu seminggu mcam-2 kerja aku buat sampai kena marah semua ada ,susah jugak tolong uruskan perkhawinan nie macam-2 kerja . Ingat kena salam tok kadi jee HAHAHA yang bestnye semua family berkumpul kan kan ? Ofcourse laa dh stay sane banyak org tanye giliran aku bila ? Aku tak kisah la nak kawin lewat ke awal janji ade duit jalan takde duit jangan cerita ! :) Congrat Kakak dah kawin cepat-2 dapat anak taw . Aku bagi Kakak hadiah baju malam pertama warna merah tuu aku bungkus dalam kotak masa time bukak hadiah malu lah diaa syokk gile ! HAHAHA Birthday abah aku bagi kemeja hawaii HAHAH itu pilhan cousin aku Nana :) Malam sebelum balik KL family semua wat BBQ aku yang potong ayam perap banyak gler lak tu memang penat lah kan ? yang best sekali aku dapat drive kat sana Pandak aku bagi naik Wira dia jalan-2 KB wowww syok ! Masa on the way balik KL Abah suprise kan kiteorg anak beranak pergi Genting maybe sebab birthday dia time tu good mood lah kan saja ajak pergi genting dah alang-2 lalu situ abah teros pergi naik cable car tinggii oooo Mak gayat jee dok diam je Hahaha lawak betol :0 Adik-2 aku lagi excited tak pernah pegi lah katakan . Tapi kiteorng maik indoor je outdoor hujan lagipun jauh bejalan kesian abah sakit kaki :( tak pe dah bawak kiteorang jalan situ makan MCD pun kiteorang dah happy :) Sayang Abah !

Walaupun family aku hampir kesemuanya mulot laser takde insurans biarlah nak kata apa pun aku Happy ! && aku agak touching dgn Afif sekrang nie ,I need alone :(

06 November 2011

i'm at Kelantan

Hello Uolls I kat kelantan nie kat Kota Bharu :) Memang busy giller sampai rumah malas nak online nak hadap latop or pc pun memang tak larat :( Semalam dalam bas nak betolak KB 14 jam weh agak keras punggong aku sebab jem kalot org kelantn nie balik kampung semua . Now dah smpai tak sabar nak prepare goddies untuk kak sedara aku menikah ,kemas kampung aku nie .
Family aku balik sini next week kot mak ade appoiment ngn doktor so adk beradik I lambat dtg sni ,Its okkay lah hari hari tu 04NOV birthday my mommy :) bagi mak sandal school je mahal jugak lah en bajet lari jugak weh HAHAHA tak pelah bkn selalu .

Now kat kelantan kerja makan jela sebab nenak aku pakar memasak aku jadi pembantu tak sabar nie nak tengok org menikah camne bila pulak giliran aku ? Bagitahu afif dia kata segan nak bagitau Mama dia ,bengong hang kan kira kalau hang tanya Mama awak bagi ah ? AMIN HEHE
Okay laaa later bila tak busy update lagi okay uollss ! Kbaii :)

27 October 2011

2years 2month ♥

Woot woott you ollsss ! I dah sihat dah tak pening Hehe
Lega rasenya kot tak berdenyut dah :) tapi jgn datang balik yer pening !
Baru jee balik dari beli barang meniaga dengan Mak kat Jalan Kenanga ,
penat dgn hujan nasib tak pening ! :)



Morning tadi bangun jee dgn rasa sihatnya tgk BB alarm dah 2tahun 2bulan with Afif Hussin , kalau takde alarm tadi memang lupa dah HAHA Awok pun macam ingat jee lagi pelupa ! *meluat
Takde hadiah lah nak bagi pasai awok pun kedekot so bagi kasih sayang jela okayy ! HAHAHA
Tak sangke i kita dah kawan lama kan kan ? Walaupun banyak dugaan dulu & now bile dah jarang gadoh sweet je memanjang bosan laa jom ah gadoh bagi nanges-2 sikit Hehehe
Bile lah awak nak mai menetap KL sumpah bosan takde balak kat KL nak kuar lame sikit
awk potpetpotpet pastu camne ? Pakai lawa awk bising abis tu cmne ? Hehehe Mai dok KL saya bagi kerja baikk punya ! HAHA Malas nak sweet lebih2 sebab nanti awak perasan lebih pastu ejek-2 so tak mau cerita pasal awk HAHAHA k baiii si Kembang .I'm always lebiuuuu bucuk !

Nak tidoooooooooooo ,kbaiii

26 October 2011

Headache :(


Ya Allah ,sakitnye kepala aku pening berdenyut sangat-2 lepas meniaga semalam kena hujan
sekarang musim hujan biase kena hujan takde ape-2 semalam je kena pening tak berhenti
makan panadol pun tak jadi ape ,asal dow ? Berdiri sakit sgt kena baring jee ,makan pun berdenyut2 ! Haihhh jauhkan lah dari segala penyakit :(

Nak pegi Klinik memang taklah mesti dapat ubat biji TAK MAUUUUUUU !
Tak mau sakit nak kerja ,nak shopping HAHAHA
I need someone urut kepala pleaseeeeeee !

Wehh weh ,congrats kawan-2 ku dapat masuk POLY best nye kat Melaka kan kan ?
Okay laa dekat je dgn KL ,new year KL laa nooo HAHA happy for you guys :)

Sumpah dok pening kepala menaip pnjg-2 doakan aku cepat sembuh kbaiiii :(

24 October 2011

Gulai Tempoyak Pucuk Ubi

i LOVE this to much mak !

Dgr title aku pun dah terliur kan kan ?
Mak aku laa nie dapat idea dari si Chef Wan tu nak makan Gulai Tempoyak Pucuk Ubi ,
Aku pun pegi la Supermarket Hero belakang umah Myra tuu ( i drive taw tanpa Lesen )
Shopping barang dapur skit-2 mak aku list dah bagi rm50 jee HAHA
Beli petai ,pucuk ubi ,cili api ,santan & blablabla .
Ade baki banyak lagi aku beli barang Snowey & MOntel eheeee

Balik je bagi kucing makan mak ajar masak benda alah tu ,
simple mcm masak temoyak ikan keli & patin laaa cuma tukar bahan pucuk ubi :)
Haihh bapak terangkat makan dgn pedas panas makan dgn ayam madu bakar
yang mak perap malam tadii ,fuhhh mkn sepinggan je sebab
nak makan lagi mlm nanty :))
Nak lagi Makkk next week buat lagi taw !

Makanan memang aku tak memilih makanan kampung ke barat ke semua aku bedal
Sebab tu Afif kata susah nak dapat awek KL yang tak 'kerek' HAHAH
Yeke sesetengah girls jela bajet tak makan tu tak makan nie
Padahal kat rumah melantak macam-2 HAHA

Syoknya Awok aku cuti seminggu ,aku pulak sibok je minggu nie
Cari duittt lebihhhhhhh HEHE
You know what mak nak dapat duit kutu January nie in 24k dapat ooo
Banyak nak mampos and plan beli kereta baru ofcourse thn depan la :)
Under rm500 in month kereta ape yer ? Myvi ? HAHA
hope so Mak aku nak Suzuki Swift dia kata cantik
harga pun sama dengan Myvi kan kan ?
Entah lerrr now nak mandiiii nanty my Bucuk bebel-2 HAHA
dasar orang tua membebl jee awok ,uwekkk
kbaiiiiiiiiiiii ,

23 October 2011

I need Vacation !

Ohh please sumpah rasa nak bercuti lagi :)
Nak pergi mane eh best ?
Nasib Moksu aku plan nak holiday port dickson prtghan bulan 11 nie .
Siap all family dapat T-Shirt hoaahh family day gituu semua warga kelantan
pakat mai Port Dickson taww !
Syokknyee tak sabar nak naik Jet Ski , Banana Boat ,Motor Rider HEHEH
Mak Abah mesti kata nak naik macam-2 use your own money .
Okayy dont worry ,stay sane 3hari 2mlm kan moksu ?
Baikkknyee moksu aku belanja penginapan di Hotel Permaisuri :))
Mak aku kena support makan ,Mak plan buat Nasi Lemak Ayam Grg sedappp giler !

nampak tuu tak sabar nie ;)

Tapiiiii nak holiday dgn Afif jugak ,always lah kan ! HAHA
Plan macam-2 ! Genting Highland , Sunway Lagoon or Langkawi
Which one awak tlg ahh decide cepat skit !
Nak pegi jauh-2 makan modal penginapan nak yang dekat2 jer
utk bawak si Eyy nie bejalan HAHAH


awok gayat tak , GH :)

Eyy aku tau hang nak pegi sini dari genting kan ?


Plan-2 jugak bajet jangan lari tawww !
Mas Mas sorry lah aku memang tak boleh teman kau tido genting sebab
aku tak boleh tidor cuaca sejukkk nanty lelah la syg oii :(

EXCITED !!

I miss you Afif (:

22 October 2011

Mandikan Snowey & Montel :)

U olllss ,act I ade bela kcuing tau almost one week laa .
Ade kawan Idayu sekolah lama bagi baby cat nie .
Seekor white seekor lagi brown black ,comeelll sebab bulu dia pnjg :)
Tadi baru lepas beli brg kucing ,shampoo pasir mkanan dia .abis duitt !Hummm
Act aku tak berani pun pegang sebab kuku dia HAHA
adk-2 adku lah yang raji main aku tau bg mkn jeee bg dia gemokk !
Aku namakan yg putih tu snoweyy and lg seekor montel .1 jantan 1 betina :D
Kalau ade mase free memang lepak ngn kucing jee HAHA
Sibok gler mnggu nie penat online pun pakai BB jee ,nak tulis belog dalam BB cari tetidoo! HAHA

Nowww nak sambong tidoo and Afif take care for your konvoi to Sedim :)
Situ ade hantuuu hehehe

Mak beli ayamasnak makannn lapaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)


19 October 2011

LOVE LOVE


Every girl deserves a guy who calls her baby, kisses her like he means it, holds her tight like he never wants to let go, doesn't cheat, wipes her tears when she cries, doesn’t make her jealous of other women, instead makes other women jealous of her, is not scared to let his friends know how he really feels about her, and lets her know how much he really loves her ♥ ♥ ♥


Dunia Dunia !

U ollsss I geram nie ! HAHAHA
bukan tak puas hati kat siapa or jealous kat siapa pun taww ,
masalahnye aku tak paham dow kenapa nak upload picture yang mengundang nafsu lelaki doww
macam atas katil ,wearing tube ,posing mendada and mesti nampak buah dada OPSS
Alahai teringin jadi modell masuk agency modelling laa !
Bile lelaki comment blue kate badan sedap susah cari lah ,kau marah lelaki tu ,
dah kau goda dia ofcourse dia nak BODOH !
Fikir lah sikit nak upload pun orang pandang like you a BITCH okay ,
Lelaki menggatal kau marah upload banyak-2 menyemak kat wall aku ,
kang aku delete kau terasaaa pulah Huahaua
Aku cakap bukan aku jealous dkat badan kau yang super impose tu masalahnye
keterlaluan sgt sakit mata aku tengok ape lagi LELAKI .
Kau upload sebab nak friend bnyak kat FB kann ? Shame on you !
Renungkan and selamat beramal :)

Aku taklah sebaik and sempurna ,nak amik gambar macam mane pun privacy sudah
lainlah kalau orang sebarkan ,
Aku nak kau jage sikit jee maruah kau nanti orang kata kawan aku BITCH
tak sedap pulak dgrkan ,
Nak sexy nak tebogel kat luar lantak ah upload kat FB buat nampak kau murah dow !
Pandai pikir be matured :)

Now my love story HAHAHA
Aku dan dia dah lebih memahami ,dia pun tak cakap KUANGJAQQ dh sebab dia takot dgn aku HEHE
Dia pulak kalot ajak gayot tiap hari sampai penat meniaga tak hilang lagi
Mata bengkak tak cukup tidor .
Buat mcam mane bf aku keje bercakap je kang tak layan kata macam-2 !
Dia memang tak sweet tak reti ayat jiwang langsung tapi bila sampai dia mai menggedik
punggah la terkeluar jantung HAHAHA
Mungkin cara yang kasar and macam berkawan nie buat aku selesa kott ,
Dulu dpat bf jiwang geliii bulu roma , bagusss la dah kawin baru jiwang-2 taw .
Tapi seriously rindu laaa sebulan sekali jee jumpe Humm

Aishhh Mashitah nie kalau tak call dia lebih 3hari keje bebai HAHA
nie nak kena call dia pulak bf kedua I tawww :)
Dia nie pun kaki bebai tak caye tanye TUNANG dia .


Okayy bobyee i miss you girlfriends and boyfriends

17 October 2011

Macam tak percaya !

U ollss sihat ker ? Tak banyak dah update blog sibok lah .
Lagipun benda sama aku buat tiap hari kerja balik on9 tidooo !
Okayy hari tu kawan sekolah aku Che Nur Afiqah BBM aku ajak movie .
BBM 3pg plak tu ,5pg aku terjaga psal lipas terbang hinggap dkat ketiak aku BODOH !
Aku reply BBM dia kata okay ,kesian pulak dia sorang nak pegi katanya bff dia sibok .
Ajak kawan aku yang lain semua wat tak tau so kami decide berdua jelaa ke WW :)
Bayangkan aku kalot nak pegi TGV tu sambil BBM si Che Afiqah nie ,aku terlanggar
Khatijah Tan and sebelah dia Piere Andre (betol ke aku eja) HAHA
Opssssiiii sory aunty aku senyum and say sory je malu lah nak lebih-2 :)
not bad laa lagi handsome Awalll muhksssss !

Okay sampai je kawan aku dah siap beli tiket cerita Al-Hijab ,okay aku tak tau pun cerita tu wujud main tgk jeee pengarah nye anak orang yang aku langgar tadi HEHE
Bapak seram aku and kwn aku je jerit tgk cerita tu Syabass laa buat aku jerit Maluuu i :(
Bile dah jerit banyak pulak orang tak puas hati lantak kiteorang lah bayar harga same !
Jalan-2 jap kwn aku nak beli kasut ala-2 heels yang orang korea pakai nie ,
sumpaahh cantik giller tak sangka WW ade jual ! Haihh
aku tergoda and beli harga dari rm65 bagi rm60 okay laaa :)
material pun cun boleh pakai pegi gentingggg Hoahhhh
Nak upload tapi mak aku tak tau aku beli nanti bising
Purse aku beli baru jgk purse Vincci aku dah terkoyak bnyak ,
jangan jeles awokk!!

Balik dari tu pegi Tutti Frutti sebelah WW je ,
Amik cup small je sebab aku muak ice - cream HAHA
Then balikkk kawan aku hantar . Tak balik lewat pon sebab nanty ade orang bebai Hehe





Okayy laa aku sibok meniaga UIA ade convo ,UPM pun convo .
Semua U aku dah msuk kau ade ? HAHA

to Afif Hussin : I Miss Youu so much :)


13 October 2011

Failed


U ollsss , JPJ test driving tadi failed ! Apasal laa time latihan dgn cikgu Samad okay jee :(
Kesalahan sikit jee kot , maybe aku panik kot yang susah macam kat bukit parking semua okay .
Yang aku failed lupa seat belt and langgar garisan putih sikit jee .
Apee daaa qaqa BE CAREFUL LAAA !!
Maybe takde semangat kot Abah Mak kutuk aku mesti tak boleh punye ishhh
Afif pun buat tak tau meluat aku :(
Nasib bff I tak lupe wish thnkss u ollss jasamu dihargai .
Sasya dipaksa teman aku test JPJ next week okay
tolong sorak-sorak I HEHEHEH

Lepas balik dari test JPJ ,ikot mak beli barang niaga
next week memang busy bosannnnye xdapat bngun lambat :(
Okay lah tak de mood bosan + meluat = TIDOOO !


12 October 2011

Tutup mata MALU :/

HAHAHA malu giller tapi tak mau cerita rahsia kami dua je :)
Sorry laa tak sangka kau maksudkan dekat orang lain
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE *malu

Okay tadi ade class driving not bad laa takde mati enjin dah
all perfect Doakan aku LULUS JPJ esok ,
aku tak takot sebab Cikgu aku bagi kata semangat tadi :)
Insyaallah berjaya siapa doakan aku ,aku belanja makan Hehe
Dah setel hal Lesen Memandu nak cari duit lebih sikit
meniaga pun dah mula okay Alhamdulillah .
Nak cari duit lebih bulan 11 balik kelantan kenduri Kakak sedara Kawin ,
Untunglah kawin awal (awal ker ) Hahaha NAK JUGAK !
Afif cepatlah masuk minang Abah support Huahaua

Lepas kenduri tu next week nye kenduri belah laki kat KL nie ,
memang sibok lah kot lepas tu holiday kat Port Dickson with family !
Duit kena cekang lah sebab parent aku kedekut nanty nak naik banana boat duit sendiri
Hahaha matii lerr !
For Zalikha Yahya : Insyaallah kalau sempat bulan 12 aku ikot pegi kenduri
Syamil Sapri tuu ke ang menikah jgk ? Hahaha date 26/12 tuu lagi 2hari birthday I okay !
Boleh bagi hadiah baru aku pegi Hahaha tak tau lagi new year pun tak plan mane lagi :)
ape-ape I message ok !

my Love Story ? takde maknanya Hahaha
Awokk tak jadi kerja kan sebab awk pemalas ! bagus laa nnty ade je betina kacau hang !
Meluat sunggoh banyak perempuan tak tau malu ,
laa nie gunting dalam lipatan banyak ,
Jenohhh !

haritu pegi uptown dgn kawan-2 tak shopping pun :(
tapi beli dvd cetak rompak Hahaha
Beli dvd 'bini-biniku gangster ,the smurf & monte carlo' :)
cepat jee cina apex nie cetak ! HAHAH
masa keluar tu jumpe bdk sekolah kata aku makin tembam
dorang kata makin bahagia memang laa .
Awokk ah nie kerja ajak pegi makan cuba jogging pulak !!

I'm happy now ,Alhamdulillah :)

I miss you

09 October 2011

Awokk I'm excited !


Salam uolls ! Sumpah excited giller nak test JPJ khamis nie ,takot lah awok oii !
Nak JPJ laki yang handsome2 boleh ? :D
Biarlah nak kalot or 'pulun' pun dah memang aku excited HAHA
Abah kata dah dapat lesen baru boleh tgk kereta apa nak
Wowww syoknye boleh pegi holiday drive je no BAS dah ;B

To Wan Noor Mashitah ,mane hang pegi ? Kerja tak ingat kawan dah ke ? HAHA :(

Haritu adk-2 aku bawak kucing mane ntah baby lagi comel giller ,
tapi aku kan takot nak pegang haiwan berbulu nie geliii :(
So try la bela belajar pegang bagi makan beli lonceng kucing nie HAHA
tp my mom tak suke pulak dah ,dia kata diri sendiri tak pandai jage nak jage kucing Hee
Biar laa bela punye bela dia hilang tadi frustt betol !
Nak bela rabbit boleh baru gigi sama mcam aku Huahaua

Getting bored nie nak pegi masak Ayam Masak Black Paper
Mantoppp siot awok nak ? Mai umah taw !


Love you Sayang ,

06 October 2011

Duit Duit Duit

Semuanya duit , kalau takde duit tak boleh keluar HAHA
Sampai hari tu nak keluar dgn Myra ,Sya & Zaza aku kutip hutang
siapa yang hutang aku HAHAHA
Duit dalam bank memang dilarang kacau untuk masa depanku :D

Meniaga memang slow giller lepak raya nie nak cecah 1k bukan main payah lagi :(
Abah bagi idea nak jual ayam golek modal 4k ? Wow menarik jgk !
Kalau kat pasar malam memang AYAM tumpuan orang heheh
Abang aku tak support pulak dia malu meniaga bodoh en ,
bab duit nie meniaga tang mane pun aku tak kisah janji
duit poket tebal kau ade kau ade ?

Umm haritu Mak ade suroh isi borang SPA utk kerja kerajaan tu ,
aku mintak area Putrajaya jee dekat dgn rumah baru .HAHA
Saje nak cuba nasib mak kata kalau dapat kerja kerajaan masa kite tua senang .
Abah aku perli mak aku dia tak kerja kerajaan pun senang Huahaua
Taklah aku pun xkan tinggalkan meniaga aku nie pasai lagi untongg maa HAHA
Senang maksud mak maybe dalam membeli sebuah rumah or kereta :)
kalau dapat Alhamdulillah laa kan kan ?

&& to awok if dah bekerja part time tu kerja lah elok-2 dapat beli rantai emas satu jadi laa kan kan HAHAHA jangan cepat bebai sudah sat lagi dengan bos-2 hang maki hamun !
Kumpul duit kite tukar BB baru same-2 taw syokknyaaa :))
Tadi pegi Wangse Walk Bold 4 punye cover semua cantik hot wak
geramm je torch punye ade tapi belakang je depan takde .
Pleasee bagi saya tukar bold 4 jugak !! HAHAHA

tadi dah alang-2 nak pegi Wangse Walk adk iparku Ainina Syamil ,
blanja tutti frutti nie aku tau tempat mahal biasenye aku pegi dgn Afif HAHA
*bab mkn aku memang tak berkira okay !
Habis rm62.80 for 3 cup ice-cream hebat tak ?
maybe abang aku amik saiz LARGE kot Hee
Btw thankss Nina belanja akk ,nj jadi adik ipar kena belanja selalu :D

amacam TERGODA harga pun TERGODA :D

meet Nina !

Saje tayang kau ade ? ;p

poyo ah korang nie xp

meet HTC ,BOLD 3, BOLD 1 & Torch :)

Meowww meowww

01 October 2011

I want I want I want . Boleh ?

Dalam hidup ini semua benda tak cukup kan kan ?
Wat camne duniaa maju HAHAH

Niii haaa nak myvi Bumblebee nie tolonglah cantik sgt !
Nak dapat P dah next week syokknyaaaa tapi ,
kat rumah takde kereta kecik bapak bosan !
Mak suroh kumpul 10k mati ler :(
abah bayar muka pika bayar bulan boleh lerrrr HAHAHA



Nak tukar Torch ke Bold 4 boleh tak ?
Boring lah slide nak cari cover pun susah ;(
Bak kata orang tu 'awat rosak dah ke kalot nak tukaq ' ?
HAHAHA
takpe sabar lu xdapat bold 4 nk Iphone 4 ? :D




Cantik kan sekarang gilaa barang kemas pulak :(
Gelang ade cincin ade dah rantaii pulak *punye belagak!
tunggu AWOK belanja kan nak dapat 10k HAHAHA





LAGI SATU NAK KAWIN BOLEH TAK !!







28 September 2011

Thank you so much friends !

Aku tau kau tuju kat aku ape yang kau tulis ape yang kau update tu tapi tak perlu lah sampai semua orang nak tau hal ini .Benda simple bila kita dapat tahu something yang menyakitkan hati secara tiba-2 ofcourse kita mengamuk update macam-2 mengadu macam-2 kat KAWAN, tapi sebagai KAWAN yang baik takde maknanya perli macam-2 if betol maksud naak nasihat kawan-2 message or call bukan public macam tu ,aku bukan artis ? Hummmmm

Memang kita tak boleh percaya 100% ,aku pun tak bodoh dalam bercinta nie aku pun banyak pengalaman bercinta memang kau tengok aku banyak berkorban tapi kau tak tau ape dia pernah berkorban untuk aku .Aku mungkin banyak ikot cakap bf aku tapi itulah guna ,persafahaman ,bincang selagi boleh selamatkan hubungan tuu ,if kau tau something yang bf aku buat tolong ah bagitahu ade bukti saksi tunjuk kat aku boleh ? Pasal saham yang aku labur kat dia aku tak pernah belanja dia beribu-2 aku tak bodoh nak habiskan duit aku ,aku belanja sebab dulu masa aku stay Alor Star dia yang banyak jaga aku bagi aku makan amik jemput macam bini dah ,ape salahnya aku balas sikit-2 dengan belanja dia sikit-2 .Aku boleh pikir lagi wahai kawan ... masa dia ade duit dia belanja aku balik bukan dia lupa aku langsung . Mungkin lelaki takkan puas dengan seorang awek tapi selagi dia bukan suami aku dia boleh cari yang lebih baik dari aku kalau ade yang lebih baik . Aku pun macam tu jugak kalau ade yang lebih baik . Mungkin cara pemikiran kita berbeza tapi bagi aku kalau ade jodoh adelah kalau takde nak wat macam mane . Ye aku rapat dgn family dia tapi itu tak brmaksud aku kena percaya dia 100% ,aku tak bodoh lagi kalau dia pasang scndal aku pun boleh ape guna pakai dua handphone tapi aku tak cari lelaki lain sebab aku tak murah nak kawan ramai-2 lelaki and aku tak cari lelaki . Perempuan tak bodoh bercinta lelaki yang bodoh tak tau hargai ape depan mata bila aku rasa dah tak tahan kena tipu angkat kaki jelaa .Selagi aku boleh sabar aku boleh tersenyum dgn kerenah dia aku sabar jelaa . Adat lah lelaki menipu tu bapak kita sendiri pun menipu mak kita jgk benda itu memang tak boleh lari . Tolong lah kalau ade tak puas hati ade nak cakap dgn aku message or call ,tak payah nak public sgt aku bukan Nora Danish .
,and one more thing tak semestinya cinta jarak jauh tak boleh kekal ,klu sayang tu still ade insyaallah berkekalan. Thankss sebab amik berat tapi dgn cara yang salah :)
Mungkin belog sebelum nie banyak terasa tapi kalau korang ade di tempat aku tau lah macam mane jangan laa nak hasut kawan-2 membenci aku .
kalau tak suka block jee aku tak rugi satu sen pon .

Okay Salam :D

25 September 2011

awesome Sayang :D

Huhh penatnye layan tetamu dtg rumah :) makanan pun tak cukup tak sangka ramai nak dtg nak snap picture pun jadi tak sempat ngn semua orang :(
Its okay la janji datang thank you so much okayyyyyyyy !

Now nak cerita pasal salah paham yang belaku ,mula-2 Afif dtg rumah ingat nak jual mahal dengan dia sebab kes yang belaku baru2 ini tapi dia dok wat terhegeh2 bila suroh explain dia kata nanty Sabaqqq bnyak jee ! HAHAHA

Lepas habis open house Aku ,Awok ,Eyy ,Myra & Sya lepak kat kg baru so memang nak explain takde mase lagi nie aku pun tunggu je layan dia pun cam taknak jee ,SORRYY wok !
then kwn-2 aku mcm boring kot dorang mintak balik kami hantar laa then lepas tu aku teros bagitahu apa yang aku tak puas hati HAHAHA si Eyy nie dgr jee (dgr jelaa hang ckp bnyak apa) !

Betina tuh nak wat baik dalam facebook semata-2 nak jeles kan aku kate bf i lawak laa ape lah .
OPSS sory bf I kate dia tak bercakap pun dgn you ALL sebab you ALL like budak-2 *tergedik. Aku cerita kat Awok aku laaa yang kau betina saja panaskan aku .Padan muka hampa! Awat hampa nak kacau hubungan orang aku tak penah sedetik nak tau pasal life korang ,nak kata bf aku lawak memang dia lawak laa sebab tu aku syokkkk bodoo ! Thkss sebab dtg KL nak amik hati I balik walaupun I maki you serupaa tak mau becinta dah HAHAHA

Moral of the story : Org yang rapat dgn kita paling cemburu dgn kebahagiaan kita :D

&&& aku penat layan si Eyy nie HAHA wat kalot . Malam tu pegi Sunway Piramid ikot jalan punye jauh tol punye banyak cari dorang bebai :) Last sekali malam tu g uptown laa lepak2 situ sampai Eyy tergoda dgn G-Shock tuu HAHAHA sampai umah 3pg nasib mak tak brapa nak mara dah kuar ramai-2 kalau keluar brdua mattiii laa Hehe esok nye kul 6pg dah bngun nak g meniaga pulak bpe jam jee aku tidoo HAHAHA habis niaga tgh hari kuar plak pegi KLCC ingt nak jumpe Ila tak jumpe pon diaa :( sian EYY :D ronda satu KL pegi ZOO NEGARA sebab dorang peminat fanatik senarioo pulon bejalan *punye penat ,then pegi wangse walk mkn Ayam Penyet bapak sedapppp ketaq kepala pedasss HAHAHA happy gile aku rase mcm ade dua balak tuu kau ade ?!

Okayy la nak tidoo pic upload bile intenet HIJAU now merah #lembap :(

18 September 2011

Tired of this

Kata kan lah apa saje janji You Happy :)
Now tengah nak menyibokkan diri utk taknak terlebih amik tahu hal orang HAHA
thnkss kepada kawan-2 yang still care for me iloveeyouuuu .

Tadi kuar lepak ngn Si myra & sya nie ,dah nak kuar call 5pm time aku tidoo tu weh !
Kalot ah siap2 nasib u all amik I HEHE
Sory yer Mas Mashitah tak call you tertido laaa .
Jumpe budak sekolah dulu si maysarah punye debab mcm mak beranak 10 HAHAH haihhh

For Who's yang read my blog .

DIJEMPUT  DATANG BERAYA RUMAH 24SEPTEMBER2011 ,
ADA BUAT MAKAN-2 SIKIT 
#last beraya di rumah nie :)


14 September 2011

Sekejap je masa berlalu !

Sebulan lebih tak update betapa siboknye diriku nie ,
Seminggu raya kat Kelantan balik KL dua hari teros terbang raya Penang dgn Kawan-2 :)
Akhirnya plan yg dirancang jadi jugak walaupun aku agak pening nak comfirm kan kwn-2 HUH !
OPSSS AWOKK sy lupa nak celebrate anniversary kite for 2 years ! Sorryy :(
takde hadiah takde celebration HEHEHE tunggu bln 12 kite sambut sama-2 dgn Mas & Aijaz!




p/s : rindu keletah mereka ,rindu teguran mereka rindu tidur bersama ,
rindu meluahkan perasaan besama-sama ,rindu untuk peluk-peluk ,
rindu nak gaduh-gaduh . Aku terlalu rindukan semuanya.
ya Allah ,Kau peliharalah mereka-mereka yang aku sayangi .
Kau lindungilah mereka di bawah kasih sayangMu & rahmatMu .
WillMissYouSoMuchFriendss :(

09 August 2011

Awokk -_-

dear awak
mungkin kita akan berpisah
mungkin jodoh kita tiada
mungkin ada kebahagiaan dalam perpisahan
mungkin ada hikmah disebaliknya.

dear awak
awak bukan yang pertama
tapi bila takdir kita sudah sampai, saya mintak maaf sangat
saya tak boleh berhenti untuk sayangkan awak walaupun selepas saya awak ada pengganti
saya mintak izin untuk terus menyayangi awak sehingga tamatnya rasa itu.

dear awak
saya nak tidur dengan baju awak
saya nak rasa awak ada dengan saya
lindungi malam-malam saya
jaga saya
peluk saya
dan berjaga untuk saya
jadi...
saya nak tidur dengan baju awak sebagai pengganti diri awak.

dear awak
mungkin bukan rezeki kita untuk menjadi sepasang kekasih halal
impian saya mungkin tak tercapai
awak tahu?
saya nak jadi kekasih halal awak
saya nak menerokai pelusuk keluarga saya, awak dan kita
alangkah bahagianya kalau apa yang awak pernah plan jadi kenyataan.

dear awak
mungkin sekarang kita tiada rezeki itu
tapi kalau kita ada jodoh, mungkin kita jumpa lagi <3

27 July 2011

Selamat 1 Tahun 11 Bulan !

Selamat 1 tahun 11 bulan Afif Hussin :)
Sekejap je rase padahal baru je rase gedik-2 ngn awak Bahaha
Saya tau la lepas awak bce blog nie nak perli-2 kan biar lah belog saya !
Rindu nak pegi CC dgn awak ,pegi pasar malam, kongsi makan dgn AWOKK !
Macam mane nie RINDUU ah !

Ingt tak gambar nie ?
walau apa pun yang terjadi
ingatlah
yang saya betul betul perlukan awak
saya rasa awak pun rasa macam tu jugak :)

saya tau mlm nie saya tak ade dgn awak
tapi awk still boleh sengih cam kerang busuk kan ,
sebab saya tau awak akan check blog saya :)
Amikk cake nie makan HAHAHA

Walaupun kite bertengkar mcm anjing & kucing
maki hamun semua ada tapi saya tau saya EGO !
Sebesar mana pertengkaran kita masih ada cara nak selesaikannya kan BEE ?
Saya tak pernah lupakan awak
masa susah senang kita takde motor meronda Bahaha

' Sory jiwang sikit malam ini tgh rinduu giler '
ILOVEYOU

26 July 2011

Ramadhan Menghampiri


Yeayyy nak puasa dah teringat masa kat kolej first SEM :) Sweet sgt si dia tu lah semua benda nak amik hati lah konon biase lah baru nak kenal-2 HAHAHA bile dh lame kenal baru ku tau dia nie panas baran ,cemburu buta PERONGOIHH ;) Rindu murtabak rm2 awak bg saya tuh . Hehe rindu nak sahur ikan sardin dgn kwn-2 beli beras minyak masak tp hangat-2 taik ayam dah lama puasa pakat semua tak bangun sahur dah ! Berbuka pon mkn luar jaa yelah duit dah saving Hehe Bilee lah kenangan tu nak muncul balik ? Sumpah bapak rinduuu !!

Ramadhan ini aku meniaga Bazar Ramadhan Masjid India maybe susah nak update blog yelaa dari pukul 11pg-11mlm comfirm balik umah tidoo teros ! Sibuk sgt takde cuti harap-2 dapat kumpul duit untuk holiday lepas raya ,nak rehat puas-2 Ehemm .
Semalam ade beli jubah untuk jual so kalau korang nak tgk ADD Facebokk TeenageWardrobe okay sikit je aku upload tak larat lah nk jadi photographer HAHAHA

23 July 2011

too many stories read this !

Heelllloooo Blogger ! Okay memang sekarang kawan-2 aku agak kalot sgt plan holiday lepas raya. Memang tiap hari tweet or msg tnye benda same . Excitedd lahh mesti meriah jeww rinduu zaman kolej :) Yang aku mintak Mashitah & Salwa tu bebaik lahh cepat skit kita nak p enjoy nie ! Hahaha


Hari Rabu hari tu g tempat memandu cikgu aku tuh garang nape ? Aku tak suka org garang-2 rilex ah skit ajar aku budak baru belajar paham tak ! Dah la driver yg ntar aku balik tuh mnggatal nak mamposs HELP mee dari org tua gatallllllllll :( lagi rm300 nak bayar lesen ishhh tension betol !

For my Afif , I still LOVE youu !

18 July 2011

1st time pegang stereng ;D

Okayyy benda nie agak memalukan tapi pngalaman yang best sgt² . Aku masuk kelas memandu lah first time pegang stereng nie cam ape g boleh lah xsusah mane just kena belajar slow-slow :D Abg yg mengajar tu kata aku kalot tekan minyak bagi laju kereta Hahah yelaa slow nye bwak gear 1 bapak boring nak race Bhaha Yang paling lawak dia suro aku berhenti mengejot terlanggar motor yg tgh parking Opssss SORYYY Haaaa Nasib dia xmarah aku sgt berani ah marah aku sepak mau ?? Ape-2 pun aku syokk sgt biar lah nak over pun :D



15 July 2011

Berbelog dalam BB ?



bhaha first time tulis blog dalam bb kecik tak puas tp sbb kan pc umah tu tnggu masa nak mampos je :( cepat laa abah beli pc apple 'ade hati nak kena belanja lg' hehe ;( afif suro jumpe mama dia kat umak kak nini nak pegi tp takde transport ah klu ade qaqa pegi okay hhuhuh okay ah meluat taip dlm screen kecik ! nak ipad pleaseeeeeeeeeeee !!!

14 July 2011

Mai beli mai belii

Harini happy sgt ! Bulan puasa hari buat duit aku and excited for holiday lepas raya Hahaha Ika nak post kuih raya utk aku jual kat sini dia bagi rase dulu kuih raya dia padahal dh rase banyak kali ;D Tk sabar nak bulan puasa :) lagi satu tadi tweet ngn Wawa dia cte pasal PJJ ,best teringin tapi parent aku cakap suro meniaga je lah Huhuhu Sedihnye . Tadi pun Mas call ajak holiday new year kat Thailand ewahh ewahhhh teringin nak pegi tp Abah and Afif kata benda sama bahaya g tempat org , so kena pikir 100 kali okay Mas ? Ape ape punn lepas raya aku mai kat HAMPA semua :) XOXOXOXOX ;D

10 July 2011

Dup Dap Dup Dap !

thnkss Awok tgk movie ngn Saya 'Cinta Itu Milik Kita' (:


Hello you all mesti tgh tunggu aku update blog kan Bahaha *perasan ! My dear Afif dtg KL 3 hari jep tp macam 3jam je rase . Puas jgk lah jalan-2 KL sebelum perhimpunan BERSIH tu (: tak shopping pun sebab tak de mood nak membeli kot Hee kiteorang makan-2 je best dapat date 3hari berturut (: Afif tunaikan janji dia nak tgk movie "Sekali Lagi" dgn aku sebab tu dia dtg KL kot benda tak plan pun . Movie tuh best gilerr sweet ayat dia "Saya janji akan sayang awak sampai bile-2" Hahaha aku suroh Afif cakap cam tuh jgk ! Memang takde gadoh lah cuma penat jelaa balik lewat-2 nak kena kuar ngn dia balik awal pg kalot kuar dah :D
Tadi sebelum hantar Afif kat Puduraya dtg lepak umah Kak Afif "Ninie" dlm kul 10pg cam tuh la dapat jumpe Adam rindunyeeeee kat budak tuh gatai cam Acu dia gak Hehehe
Than g makan kat Sentul Mee Rebus . Terima Kasih kak Nini ngn Abg Anip belanja makan :D
Afif betolak Penang kul 6 kteorang dtg awal plak so lepak puduraya 1st time dalam hidup wat date kat Puduraya ! Hahaha I will miss you Afif , bulan puasa dtg KL lagi tau mai g bazar ramadhan KL pulak :) Study elok-2 sygs ! ingt taww dpt biasiswa belanjaa qa tshirt BATMAN ! ILOVEYOU !!!

Colgate Smile :D

at Ikeanoo <3

Nike VS Vincci



05 July 2011

Tak Puas Hati ?


Hishhh harini bikin panas aku je salah ke aku post kat FACEBOOK aku "Jangan kacau saya ,boyfriend saya garang ! salah ke aku post sampai nak cari pasal ngn bf aku pulak ! Salah ape bf aku kat kau ? Alahh setakat tak puas hati benda yang dah lepas marah aku jangan babitkan bf aku . Aku tau salah aku dulu tapi benda dah setel elok-2 org tu pun dah ade gf happy je aku tengok ! tolong ah matured sikit cari gadoh dalam fb euwwwwwww ! LOSER MAN ! aku dah remove Hahaha

Now aku tak puas hati pasal kerenah pelanggan yang menawar ikot suka hati dia je ! Please lah pikir sikit klu brg tuh modal rm18 harga aku letak rm38 lah kan paling last menawar rm30 ade ke mintak rm25 or rm20 astaga nak makan ape macam tuh selalu orang yang berpelajaran tinggi yg kerja hebat2 nie la menawar gila-2 kata pandai sgt takkan xboleh pikir keuntungan barang camne kualiti lagi haihh sabo jelaa . ade barang modal rm25 la jual rm50 la last harga rm40 lah kan kadang-2 costumer mintak harga rm30 astaga tgk kualiti jenis kain tu la.takkan meniaga penat nak untung rm5 :( lagi stu pling menyampah costumer indon dorang tau nak murah cam kat negara dorang kdang-2 mintak harga rendah dari modal haihh memang menyirapp layan org camnie ! Nak murah g beli borong lah macam2 dapat tekanan !!

Afif Sayang I miss You ;(

29 June 2011

Mengemas Rumah (:

Soryyy kepada kwan-2 aku memang sibuk sekarang nie nak kuar memang tak sempat dgn nak pindah rumah bnyak benda nk kena buat kalau aku tak meniaga Soryy :(
Nie baru je mengemas belakang umah penat der ! Lagipun aku nak saving duit sikit nak Ramadhan nie aku kan dapat tapak Masjid India fuyooo xkuar kerete baru tahun depan tak tau lah .Aminn ! Hahaha
For My Darlings , dah start sem 4 nnty kat Penang jgn nak gatai sgt lahh noo ! Nanty i dah kurus i balas dendam Hahaha JOKE ! Take care okay xde sape2 nak jge awk kat sne dah. Nanty lepas raya saya datang kat awak kite lepak ramai-2 okay rinduunyeeee :)

Okay semalam kwn mak banyak tegor aku knapa dh kurus ? Aku kata xkan kot bru diet nak masuk 6 hari ? Alhamdulillah laaa klau nmpak perubahan skit-2 :)
Semalam Abah tunjuk kedai Masakan Arab kat kg Baru teringin nak pegiiii !!
Afif cepat lah dtg KL kte lepak shisha malam-2 kat situ mesty romantic glerr !
Hahahaha heart you

27 June 2011

Frust Menonggeng !

Hahaha frust la Afif masuk kolej 5July nie camn nak dtg KL tak sempat lah kan ? Sedihhnyaaa :(
Aku paksa every week trun KL lah eh ! tak pelah tak jumpe pun tak pe janjii tak lost cntct :)
Harini genap 4hari xmakan NASI ! Hebat x aku makan lauk jee AZAM Raya nak kurus skit tp xmau Kepeng ! Wish me luckk guys <3


I Miss You ;/
Happy 1 year 10 months Sayang !

26 June 2011

love this fact again ♥

If you fight like a married couple, talk like bestfriends, flirt like first love, protect each other like brother & sister, it's meant to be ! ♥ ♥ ♥


Anak Buah Afif :)