Followers

28 December 2011

I'm 20 years old :)

Happy Birthday to me Happy Birthday to me . So sad tak nyanyi sorang-2 kalau dulu ade je orang tolong nyanyikan HAHAH takpe lah atleast orang sekitar aku dah cuba buat aku happy walaupun tak special tak de cake tak semestinya tak boleh happy :) and thnkss Awok tak keluar rumah sebab tunggu masa nak bergayot cuba buat saya gelak and sweet terlampau kat FB HAHAH datang KL nanty hadiah besar2 taw ! 1st wish aku Mas lah kan dia kalot nak tidoo jee wish pukul 9mlm and 2nd awok saya lah kul 10 wish hampa dua nie kalottt taw tak XD

Aku bangun lewat gila tadi sebab gayot punye pasal kesian adk-2 aku dari breakfast kena makan lunch HEHE sorry laa masak bihun grg tapi tak kenyang saje gedik tengok web Kenny Rogers ade delivery pulak ape lagii call teros order lepasss tu jee Mak Abah dah terpacak depan pintu dah sampai KL style suprise konon HAHA datang laaa Kenny Rogers tu makan ramai-2 duit abah jugak keluar yelah nak pau ape lagi nak ajak dinner keluar mesti alasan penat katanya nak celebrate ajak LAKI kau laa ape kena mengena dgn Abah ewah bagi line time Afif takde :(

New Year nie kawan banyak tanya lepak mana ? Mygad sorry lah nak keluar siang boleh sebab aku tau kalau malam comfirm berjuta orang kat KL dgn polis rush nanti cari Afif penerajang aku tapi dia pegi konvoi kalau aku keluar nanty dia kata 'Awat nak jadi perempuan jalang keluaq time malam new year' Biase lah kan anak Pak Hussin HAHAHA
Okay laa nak spend time dengan family tercinta ku <3

#Esok ronggeng :)

25 December 2011

house wife for a week !


Youolls ! Bukan senang oo nak jadi suri rumah sejak parents aku balik Kelantan amik kau basuh baju jemur baju ,kena masak untuk abg adik-2 nasib adk 2org yang kecik tu ikot mak kalau tak lagi semak kepala Hahaha memang lah biase buat kerja rumah takkan tak pernah buat langsung cari takde lelaki mau :) Tapi biase buat bila disuruh sekarang tak kena suroh kena bangun dah kalau tak adk-2 pakat bising KAKAK LAPAR MASAK LA CEPAT ! Tak pelah semalam pegi JJ jap cari barang sekolah adik perempuan aku cari beg sekolah dia then dapat lah aku shopping PADINI jap en sumpah geram weh sale sampai 70% WOOT WOOT :)

Tadi aku masak sambal telor dgn ayam grg kunyit jee sebab dalam peti ais takde barang dah nie .Kalot call mak ,mak suroh pegi giant beli ape yang patot habiskan rm100 je . Vrummm teros pegi lah tapi over bajet pulak HAHAH plan masak dinner Kuaytiaw grg so dah setel masak boleh rilex jap en memang agak memenatkan laa kan patot lah mak aku kerja membebel je rumah nie kemas jap sepah dah sabarrrrrrrrrrrrr bnyak :O

Act excited for my birthday lagi 2hari ooo tapi NO cake NO kawan-2 disisi sebab masing-2 busy NO BF sebab dia kat AS & NO my mak&abah sebab dorang kat Kelantan . WTH lahh kan ! Membosankan tapi bersyukur still bernyawa untuk masuk alam 20tahun HEHEHE (:

p/s : Happy 2years 4moths AWOK :D

23 December 2011

get well soon atok =/

Atok kat Kelantan kena tahan wad lah esok :( Harap semuanya berjalan dengan baik ! Atok degil tak mau berpantang langsung Haihh aku dah tak dapat balik kelantan hari Ahad ini ikot parents aku sebab nak daftar adik perempuan aku kat sekolah menengah kena berniaga lagi .Banyak tanggungjawab tapi atok aku ade seorang tu jee takde atok lain dah Humm macam mana nie Makk! tak pelah Redha jelah buat macam mana tak boleh melawan cakap mak nanty tak cium bau syurga :) So sesakit hati mana pun mak aku bising sebab mak aku kan laser kena lah tahan tlinga kan kan ?

So holiday family kiteorang nak pergi Gold Coast Morib hari Isnin nie tunda 7January2012 .Tak pelah family diutamakan dulu enjoy belakang kira Hehe

Okay tadi dah setel borang Tekun dah pergi hantar pon and tak banyak songeh pon Alhamdulillah .Benda tu buat aku good mood sepanjang hari walaupun 2hari dok demam panas dengan cirit birit gila-2 :(

Haritu selasa Afif teman aku meniaga kat putrajaya punye lawak tengok dia nak layan costumer , kalau costumer perempuan memang gatal laa tengok lelaki yang layan amboihh perempuan sekarang miang-2 tak padan tua muda ! HAHA saja bawak dia bagi dia belajar skit meniaga mana boleh nak meniaga takde pengalaman langsung kan kan ? Bagus laa senang ajar banyak borak meniaga dekat 1hari pun tak perasan nak tutop kedai dah Hehe
Esok tu Afif balik teros aku demam panas dgn pening aku tak tau kenapa demam Rindu kot .
Lepas tu cirit birit setiap 10minit toilet aku cari takot denggii je Hummm
Sekarang dah sihat sebab telan 6biji activfast =/

#okay laaaa nak tido Pray for my atok :) Thnkss <3

19 December 2011

penat lelah bersama :)

Today memang memenatkan lah macam-macam dugaan yang ada masa tengah kalot tu :( 1st pegi breakfast kat bawah umah aku best ooo :) lepas tu amik deposit rm400 tapak bazaar ramadhan haritu dah dpat Alhamdulillah lah :) Then daftar perniagaan kat tempat yang sama isi borang macam-2 lagi tengah pikir nak boh nama syarikat ape kan ? Kami dua memang bagi idea macam-2 last last kami letak nama Qaqa Authentics . Best tak ? HAHAH biarlah poyo pun janji setel benda tu dah .Ingat boleh teros pergi tekun kat Sogo tu last-2 orang tuh kata borang banyak tak complete nak sign pegawai Umno nak sign macam-2 . Dengan jalan jem dengan pejabat umno takde pegawai cari pejabat lain pulak .Ya Allah banyak betol dugaan .Dengan parking saje nak sampai rm50 sebab kehilangan tiket parking Haaa takpe Afif Sygs saya tak salahkan awak soryy sebab mara tekanan maybe dengan hujan macam-2 jadi harap memahami okay saya taknak jadi gf yang kurang ajar saya tau awk tak nak saya terbiasakan maki hamun nie Heheh Lepas tu nak pergi maybank nak wat bank statement nak kena tunggu 3hari pulak boleh gila ! Last sekali aku pergi cc bukak Maybank2u.com print je bank statement tak payah baya rm10 HAHAHA setel dah tapi nak hantar semua borang tak sempat tadi sebab dah lebih office hour Haihh macam-2 pulok !

Malam tu dah lega sikit tenang jiwa sikit beli burger tepi jalan makan dalam kereta . Punya lapar laa dari siang tak makan ! dah kenyang gila meronda lah kejap pegi JJ shopping watsons jap dah ade rm400 takpe lah HAHA tapi sebab laki aku memang meluat dgn shopping complex kami pun blah and pegi makan cendol . Memang puas lah lepak dgn awak kali ini keje balik malam jee sampai tak larat nak tido kejap je boleh . HUHU

takde gambar untuk harini sebab kalot buat kerja HAHAHA goodbye ~

18 December 2011

tired plus Happiness !

Hello ollss , iye aku penat sangat kot ! 5 hari aku keje keluar balik niaga keluar lpas tu tido tak cukup gila-2 jadi mata panda ! Sampai mak abah tak larat nak kata apa bukan buat jahat pon lepak dengan Afif kedai Uptown tu ronda-2 KL jap lepas tu jadi jem nak buat camna Hee Nasib mak abah memahami jugak la Hehe baru jer berkelah dengan Afif and adik-2 kat Tasek KLCC tu punye ramai orang macam semut . Memang dah lama lah plan lepak situ borak-2 sambil makan KFC syok gilaa :) Thnkss awok sebab amik hati saya balik sebab kat Kolej dulu awak sibok jee sekarang gila-2 punye keluar tak keluar sehari dia kata rindu ? Macam bukan Afif Hussin HAHAHA
Malas nak cerita banyak perubahan kebaikkan awak kat saya biar saya sorang je tau :)

Okay stop CINTAN nie ! Esok kena keluar pegi DBKL ,BANK and TEKUN :) Memang banyak kerja esok mintak-2 berjalan dengan lancar . AMIN ! Nak cari duit dengan meniaga senang sikit tak payah perah otak pikir ape-2 . Impian utamaa Kereta , Rumah & Kahwin ! Seriusly aku rasa lebih matang nak pikir soal hidup nie biase duit habis ke banyak ke belanja takde had langsung sekarang nak lebih berjaya kena control jiwa :) Aku nak cube bagi Mak Abah aku rasa duit aku jugak walaupun senakal sedegil aku atleast ade jasa jadi laa kan kan . Begitu jugak dgn Afif Hehe

#SEMBANG TUA !

16 December 2011

si bongkak !

Hello ollss :) Aku nak story sikit pasal kawan-kawan yang tibe-tibe sombong tak bersebab apahal lah kan ? Dah jumpa depan mata boleh jeling pulak dulu bukan main baik lagi even kau ada masalah dengan sedara mara aku apa kena mengena dengan aku ? Haih dulu masa baik pijak semut pun tak mati puji melambung-2 .Ingat sikit kau datang tempat orang mintak simpati kat orang bila dah senang berlagak bukan main tau dah berkasih sayang dengan orang luar negara belagakk nooo takpe one day aku harap kau celik mata sikit :) Sekarang nie memang aku kekurangan kawan-2 tapi aku tak pernah kurang kasih sayang dari family & sahabat ! Sahabat & kawan are different words and meaning !

Btw haritu aku ade pegi Penang Festival Char Kuay Tiaw saje pergi nak tengok kolej bapak rindu teringat zaman belajar zaman masak-2 Hahaha Then aku jumpa lecture yang masih ingat kat aku and sentiasa doakan kerjaya aku bak kata dorang tak kisah lah lari cabang pon janji poket tebal :) Tenkiuuu tabikk spring ! Bukan aku tak minat nak belajar masalahnye tempat aku niaga semua peniaga ada pangkat PHD Master semua tapi still meniaga .Minat & Kerjaya orang lain-2 citarasa so buat apa yang minat . Sembang macam orang tua ! HAHAH

Then aku sempat la lepak Alor Star jap tengok Ombak Rindu dengan Afif ,cerita tu memang tangkap leleh tapi bila dah tengok dgn Afif keje gelak jela tak nanges pon x)
Plan kiteorang masa hadapan nak meniaga nak buat pinjaman Tekun sekarang tgh memproses lah agaknya harap menjadi doakan kami berjaya and support lah kiteorang untuk lebih berjaya
AMIN !!


p/s : Syok dapat date hari-hari :)

04 December 2011

One happy Family at HOME !

Hellooo banyak penat sampai nak update belog pun malas nak mengadap latop ! Baru jee lepas habis family gathering kat Port Dickson ,kiteorang check in kat Permaisuri Resort kul 3ptg. Sumpah ramai giler orang maybe sebab check-out kot .Kiteorang ade 6family so amik apartment 3family satu apartment memang meriah and bising giler lah kan sampai aku kena tidor kat luar sampai demam sejuk :( tapi tak pe happy dapat lepak ramai-2 dgn family macam tu bukan senang kan .Thnkss Moksu and family plan family gathering nie bagi menjadi jugak dengan sukaneka semua memang tebaikk lah ! Lepas balik dari PD Pandak & Mandak ajak aku bejalan jee sebab dorang tak tau jalan KL ronda-2 mintak ape je dapat susahh ooo nak org belanja macam tu Hehe
Thnkss Pandak & Mandak :) tak lupe jugak thnkss Moksu bagi beg guess walaupun moksu penah guna asalkan barang original HAHA tahun depan Langkawiiiii !


- Tgk la video kiteorang :)