Followers

22 January 2011

Alone

Afif dah balik , serius rase sedih giler kena brjauhan lagi .Dia pegi dlm keadaan kalot jgk ah kolej mntak last minute surat penangguhan praktikal , dia bukan boleh kalot :( Dia pegi penang setelkan surat-2 dia g hospital bukak simen . Saya nak sgt-2 teman awk dlm keadaan awk yg mcmnie :/
Dia tak praktikal kat KL , sbb kolej pun cam tak bagi je yelaa jauh pas2 hotel KL lagi kecoh dri Kedah tu .Hishhh . Bile lagi kite dpat jumpe ? Tak pelah qa harap awk jage lah diri elok-2 . Jgn wat perangai dah ingt ur family dlu sbelum nk ponteng keje . please jgn nakal & layan girl kat hotel , girl hotel dh prngai trhegeh-2 kat laki .Hahaha Mule-2 nie msty ah rindu nnty lme-2 kte okay lah kan bee ? Everyday 3g okay !

Afif bgtau kak dia sakit nk beranak dah kot , best nyee dpat baby ! Congrat Kak ninie :)

Mas tunang esok , sory mas aku xleh g lah Penang . Aku sibuk tlg mak aku . Aku harap ang pham la,bkn sngaja xnk dtg . Ape-2 pun tahniah ,tunang jgk kau , Insyaallah ang kawin aku pegi .

ALONE BACK :(

21 January 2011

Again and again






Dah kuar hari tu kuar lagi , ade boyfriend kat KL keje nak kuar jelaa . Haiyaaa tak pelah bkn selalu kan kan ? Kteorg lepak TS je semalam ,nk tgk movie kat TS semua nye nk dekat mlm . Afif tak nak tgk cite yg aku nak tgk ,geram betol ! Nak shopping ? tak tau nak beli ape dah , baik mkn jeee . Haha g mkn wendeys tempat aku keje dulu . afif kte kwn ngn aku je dia mkn mcm-2 . yela kat alor star xde . Hahaha bayangkan lah si afif nie xnak duduk lngsung nk bejalan jee penat lah dah pakai kasut baru ketat skit ah :( seksaa aku nasib baik lah dia sweet je layan aku . Haha sweet ker ?! Dah bosan jalan aku paksa dia tgk movie jgk tapi kat wngsa walk je la dekat sikit nak balik . Tgk cte Faster , The Rock heroo :) bestbest tapi ganas sgt . Afif ah nie ! iSHH ! afif kata sok dia balik kedah dah , aku sedih ah . Abg dia kata lg 30mnit dia smpai nk amik afif , Humm cpat nye bru kul 9mlm . Kami tgh mkn-2 kat Wngse Walk , abg dia smpai ntar aku balik . Aku ingt dia balik dah , tp mse aku meniaga UITM tadi afif kta xjadi & dia dpat praktikal hotel kat KL nie , Best nyee ! Tapi dia cm fobia dgn keadaan hotel KL nie . lawak betol ,tapi if dia rse lebih selesa kat kedah ,better balik wat praktikal kat kedah ah ,tapi kami kena brjauhan dlm setahun gak ah . Gilerr tu mne tahan , afif tuh bkn boleh pmpuan gatal skit layan teros xkira cntik ke tak sapuu jee ! Buat prngai lagi tiada maaf bagimu lah . Paham tak ? !
Lepas balik niaga tadi aku turun gombak g lepak giant batu caves ngn afif mkn dominos . keje mkn sedap-2 je , duit nak beli BB xckup-2 gak ah . Hahhaa Dia xjadi balik hari ni msty balik sok kan ? sedih nyee mintak-2 dia dpat hotel kat KL nie :( good luck bee ! I miss you <3

18 January 2011

With you


Dah one week tak update .busy sgt2 . Lepas meniaga UKM , UITM pulak . Mak aku nie giler tapak btul pkerja xbnyk ,Huhuhu Afif pulak dah one week kat KL . ari tuh aku ajak dia niaga UKM Bangi sekali yelah aku boring niaga sorang . Dia teman lah aku naik train ,bleh la dia belajar skit-2 . hehe Lame gak ah dok meniaga mgrib bru balik lepas 2 ajak dia mkn kat JJ Wngse Maju je .Than abg aku amik aku kat JJ ntar afif balik kat umah akk dia Gombak ,aku naik lah umah kak dia jap jmpe mak dia smua . Segan gak ah dh 3 bln xjmpe ,hee Kul 10 mlm aku balik . Tapi umah kak afif nie kire jauh dri umah aku lpas2 kat area umh kak dia xde train ,jadi susah kmi nk jmpe wlaupun kjap :( Sedih gak ah .

What do you think ? Mantop tak ?


Tapi tadi kteorg lepak Pavillion , sehari suntuk kat sna. Jumpe jee kami gadoh teros sbb dia confused ngn train nie . Haha merajok smpai rase nk balik . Dh lame-2 elok blik ah , beli tiket movie Khurafat . perhh cite tuh seram gler & lain dari filem hantu yg lain . You all pegi lah tgk mmng layan smpai kmi xleh nk borak dlm movie tu . Hahaha Sbelum tgk movie tuh kteorg dh mkn kat foodcourt pavillion tu . & aku sempat beli purse yg baru kat Vincci . rm 69.90 less 20% . How much ? Hahha cun glerr afif yg pilih aku yg bayar . Huahau setel tuh cafe-2 kat starbucks lu cte pasal praktikal dia . dia takot nk praktikal KL ,hotel 3 bntang pun mcm 5 bintang . Gilerr ah kami penah rasainya kat hotel kedah pun busy keje sakit nk mampos ape lagi KL . So if dia better dgn praktikal kat kedah . Aku okay je lagipun kat KL aku mmng busy gler kot :( Dah tu kami window shpping lah kan g Lot 10 beli kasut kat Vincci ,rm65 less 20% how much ? Haha Kasut tuh mmng agak jarang org pakai tapi cun gler ! Aku minat & afif lagi suke aku pakai lain dri org len . Hee Afif beli seluar hawaii kat Quicksillver mmng mantap laa ktanye muke berseri-2 dh dpat seluar tu . Nak beli t-shirt kat Padini xlarat nak beli dah . Hahaha letih bejalan lepak kat bistro BB , nmpk gerai tapi ade Tax . Haha

Mlm tuh balik kul 9 tnggu family afif dtg amik kat stesen lrt . punye lame tnggu sempat la dating2 jap . Kul 10 bru dorang smpai than dia family dia ntaq kat umah . Parent aku bsing xjemur kain je ,nasib x marah sgt . amin-2 . Hehe
Tak puas lah jalan ngn dia !!!

10 January 2011

Good Luck For My Friends :D


Good Luck kwn-2 ku yg brjaya ke semester 4 . Best je korang dpat lepak-2 kdai kak Mas cam dulu. Kat situ lah smbut bufday ,kat situ lah keje dok umah bebai :( rinduu nye kat umah sewa . Biase aku ,ika ,wawa & mas yang keje kacau org . Even aku ,mas ,wawa, zizie ,ejad ,qais ,apit dah xde kiteorang xkan lupa kenangan kite memekak kat umah se wa tuh .sampai sbuh pun kte xtido lagi . Sampai kelas ngntok-2 je ,abis class tdo xingt dunia . Kes tu tdo lewat . Hahaha Lawak betul ! korang la kwn-2 yg paling sporting & xpenah terasa ngn prngai aku . thnkss :)
memang bnyk sgt kenangan yg susah aku nak lupe . menyesal pun ade sbb wat hal time praktikal .
ikot kan nk ulang sem pun tak guna dah , korang takde xsame feel cam dulu . Tp Insyaallah aku boleh berjaya cam korang dgn bisnes aku . doakan aku yer :D
Takde org nak ketuk pintu Ika & Ila tuu bngun pagi . Takde org nak mengilai mlm-2 buta kalau tak aku ,wawa & mas . Tak dilupaii Naza yg suke merogol org gelak cam ... Hahah sbb tu xleh tdo keje dok gelak :( Seriusly kalau boleh putar mase cam Doreamon tu aku wat elok-2 balik . Hum
Rindu Ila punye gedik skit2 tnye 'Qa aku cantik tak ! ' Haihh cantik Ilaa bdk-2 kelate mmng comey sokmo ! huhuhu Dgn Ika keje borak gosip hal senior ,yelah nasib kami lebih kurang same .
Sape suro senior kcu bf kiteorg . Kan kan ? Hahha Past is past :) lagipun bf kteorng kwn baik mmng aku keje dok lepak ngn ika je sbb kami selalu double date . tak aku gado ngn apit ,dia gado bf dia .mmng lawak ah bile pk balik .mcm bdk-2 !
Dgn Mas & Wawa memang kami sekepala ,hantu gelak . Aku boleh tak tido if dorang ade .
Tapi kami jadi tak rapat bile wawa scndal ngn TUTTTT , dia selalu kuar ngn scdal dia , mmng dia xcite kat aku hal personal dia tapi aku tau . Orang dok bercerita hal dia bnyk sgt smpai aku tak larat nak dgr & kami pun dah xkwn ngn dia . Semuanya pasal scndal dia yg mcm s*** tuh masuk cmpur hidup dia mainkan prasaan dia smpai dia lupa kwn-2 dia . Kalau x msty kteorg still naik moto bereempat bertiga . Hahaha tp last2 dia okay balik :)
sejak xrapat ngn wawa aku rapat ngn mas ,sbb mas couple ngn senior . Bagus lah dia dh jmpe lelaki yg boleh control player dia .Hahaha mmng kmi keje dok sebilik je cte mslah msing-2 . Wat assingment sekaly .Mmng mas pun bnyk abiskan mase ngn bf dia tp aku pun same kalau aku xdate sehari mmng xsah . Lepas isyak je mmng wajib date . Mkn kdai bwh umh sewa lepak smpai pagi ,kdng2 smpai xtau borak ape jadi nak gadoh . ble xjmpe pk bkn-2 .Hahah
rindu ble xde duit nak bajet aku masak mggie afif beli telor aku masak kmi mkn same-2 . sweetnyee bnda tuh smua .
Tak dilupai roomate aku zizie , mmng kami selalu gado even dia EX Afif sbelum Afif kenal aku. Mmng kelakar cmne aku leh jatuh cinta kat Afif nie ,dah sah-2 dia ex zie nie . Hahaha
Tp skrg zie tuh bakal besan aku tau . ye kami selalu gado sbb dlu zie bnyk bg info kat ex KL aku nie ,aku kuar ngn sape blik kul bpe smua dia gtau ex KL aku .menyirapp lah aku pun .
yelaa dia bngng sbb aku couple ngn Afif nie ,aku rampas bf dia plak . Tapi sbb zie nie curang ngn Afif sbb tuh Afif dtg cite kat aku . Aku dgr2 lame-2 sangkut . Hahaha
Bile dh boring sharman ,qisti ,ejad ,syamet & lain-2 ajak lepak tmpat jamming dkat ngn kolej .
konon realised tension . Hahaha Ikot lah kami pun . Hujung mnggu kalau xikot Afif balik kampug dia kami rmai2 lepak Pulau . Ronda-2 nek moto .First date aku nek scooter VS . Hee
Memang lah nmpak xmanis ble org taman kat kolej tgk kami blik nk sbuh ,
tapi kami bukan wat pelik-2 .kuar ramai-2 ,bile lagi nak lepak cam tu . Kat KL sbelum kul 10 kena ade umah dah . adat laa bdk-2 kolej . Hahaha

Aku tau semua tuh xkan berulang lagi
Hope You All Sucsess <3
Aku rindu korang sgt-2 !!!

*If sesape bace ade xtulis hal korang , soryy aku try perah otak aku :(

08 January 2011

Totall Busy !!

lame tak update,pdahal baru 4 hari kot . Hahha Wat camne bngun kul 9pg g niaga balik kul 10mlm meniaga UM 3 hari . Sales agak baik for my mom ,tudung aku rancak jgk jualanyaa ,Hahaha Lepas niaga UM meniaga pasar tani pulak sok nye :/ . Hari-2 bngun awal tak larat . Harini sabtu aku malas g niaga aku tdo smpai 12 tgh hari . Haa bru puas tidoo ckup dah rehat . Ptg masak ikan goreng cili ngn sayur tiram pas2 on9 msg-2 ngn apit boleh tetidoo . Penat sgt ke ? bngun jee kul 5 dah ! Fuh lame-2 ! bngun je family aku smua kuar , mak aku pegi beli barang niaga . Pas2 Abah g beli handphone baru utk adkku Danish ! Suke lah tuuu :) Aku punye keje cop harga harga brg mak beli tadi . Punye bnyak ! Dri kul 9 wat kul 1 pg bru abis . Teros naik on9 . Huhuhu Sok niaga Shah Alam pulak . Hoaaa dgn Afif ? Dia confused sgt collage cam tak mau bg kputusan ape-2 utk dia lewatkan wktu praktikal dia. Ala sijil je pun bagi jelaa bkn diploma , pelik aku ! Kesian pun ade mcm-2 mslah jadi. kalau collage tak bg jgk , aku ajak meniaga je payah ah blajar pun . Geram .

Abang aku pulak pengsan time dia orentasi kat IKBN . Dia kata dia jatuh pengsan xnmpak 4jam mata jadi putih ja . Maybe darah tinggi dia ,tp doktor dh scan kepala dia tp xtau lg result cmne .
Time dia kat wad tido fon dia kena curi plak . Bodoo btul nk men curi-2 plak ,ingt family aku kaya ke nk men curi-2 ! Abg aku suro parent aku g tmpt dia study tu melawat dia konon. Tapi sory lah abang oii ,mak kite nie busy sgt2 dgn bisnes dia . Skrg kau xde driver xde smua bnda mak buat .Duit sale pun mak bnyk abis kat tapak niaga . Ade time mak dtg melwat lah .
Jangan manja sgt boleh tak ? Aku stay penang mak xpenah melawat pun . Lagi jauh dri Sremban tu . hahaha

So nowww good night :))
Sape bce blog aku leave ur comment lah ! Hahha

03 January 2011

Excident bushhhhhhhh !

Afif xcident !!!
Mcm mane dia boleh lnggar apex tua ? Hum nasib apex tuh xde ape2 xpsal2 kena byar ganti rugi ,Afif retak pergelngan tgn tapi full tgn kiri die kena simen . Lame gler tnggu dia kena simen lepas tu g wat report kat balai. Habis moto belah depan . Kesian tapi nak wat camne? Hum camne dia nak wat praktikal dgn tgn mcm 2 .Pening aku pkir mslah nie :/
Haih mcm2 jadi time dh smngat nak study . Kolej bleh terima ke klu nk lewatkan waktu praktikal? Aiyooo feningg sudah ! Kesian dia ngadu xleh t
do luka2 kat kaki pedih xleh selimut nymuk bnyak. Aku tgh pk klu dia nk buang air besar mcm mane? Ya Allah seksanyaa ..
Kalau sy ade dgn awk skrg sy dah jage awk smpai pagi . CEH CEH ..


Ape-2 pun take care okay .
Mama msty jge awk ..
I love you -_-

01 January 2011

New Year in Penang :B



Hello YOU all !
Best gler dpat lepak penang terubat rindu time study dlu .
Sampai jee Butterworth Afif amik , jmpe wat muke malu-2 . Sial tul main-2 .
Dah dtg lambat . Haihhh
Lepas tu kami ke kolej lah aku nk isi borang merah .
Afif continue study sbb family dia xbg berhenti study .
So its okay lah kan xkan nk halang pulak ,kte bkn bini dia lagi
nak control gile-2 .
Tapi dia ckp nak praktikal KL sbb duit pun dpt aku pun dpat . Hahaha
Agak terase gak lah lecture style perli-2 .
Tak pakai tdung pun nk kta mcm2 ,klu student lain xkisah pun .
Tau lah aku study tak habis , tp dorang perfect ke ? Hahah

Than teros g Penang . Yahooo tak sabar nye .
Dlm kul 6 gak ah smpai .
Dah rilex-2 mlm tu Afif bwk pegi mkn Line Clear . Itu yg paling rindu
Nikmatnyeeeeeee !! sedapnyee Afif belanja plak
,mmng aku nmpak lauk sotong bsar-2 jee .
Hahaha
Then lepak2 gurney jumpe Pait jap .
pas2 balik tido penat glerr !

Soknyee bngun agak lewat , Afif bwk mkn kat tepi
pntai Quensbay tu . Mkn nasi ayam madu ngn Cendol pulak .
Fuhh layann .
Dah dekat ngn Queensbay ape lagi shopping lah !
Ingt nak tgk movie tapi dh nmpak Padini nmpak kedai mcm-2 .
Jadi dh lambat ah kan , shopping jap Qais msg tnye kat mne .
So g jmpe dia kat dpan pantai Queensbay borak-2 .
Belanja dia mkn Potato Roll . Pas2 blah lah ,jnji nak jumpe kat Pesta plak .
Hee tak sabar nak pegi !

Pesta Sungai Nibong

Malam tuh siap nak pegi pesta jumpe Mas & Aijazz .
Ramai gler orang jalan jem . fuu penat2 parking rm5 .
Jauh gak ah parking jalan-2 jmpe Mas kat pesta .
Pelukk ah ape lagi rinduu glerr , Mas dh gemokk . Pndai aijazz . Hahaha

1 token rm 2 . Hahaha
Game smua nak 3 token - 5 token . Giler
Mule-2 beli ah rm20 token .
Afif nk main tikam-2 konon nk dpat kan hdiah bufday .
Tapi abis rm12 xdpt2 jgk , Mlas ahh
Hahah G masuk umah hantuu . 5 token sorang .
Bkn selalu nk pegi msuk jelaa . habis takot lah hantu tuuu dh kejap
je roller coaster dia ! Hishhh
Bnyak gler org meniaga situ mesti meletup2 pnye .
Jalan-2 cri brg kami beli air twister rm10 dpat 5 botol .
Potato Chips lagi ,Mmng cm laki bini g beli brg . Hahah

then perot aku bebunyi2 mau mkn .
aku balik ah Mas nak g KL amik tdung kat sne .
Dia balik aku balik g mkn kat Stargate tmpat
aku dgn kwn-2 kolej berbuka puasa dulu .
Order 1 set for 2 persons , rm 35 .
Ikan Siakap Masak Pedas , Kailan Ikan Masin , Telur Dadar & Tomyam Campur .
Nyummy-2 . Lame xmkn ngn Afif ..
Kenyangg sudaaahhh .
Balik tidoooooo .
Soknye lunch kat Gurney Plaza ,
mkn restoran Siam Ekspress . Order laksa Siam jee .
Sbb mknan tu pling murah yg len berpuluh2 . Hahaha
Kat Gurney bru kmi tgk movie Gulliver's Travels .
Afif punyee syok gelak xingt dunia . Lame xtgk movie sme2 kan bee ?
Kami balik jap mlm kuar balik sambut New Year lah .
Aku dh janji ngn Afif nk belanja dia mkn T.G.I Fridays kat Queensbay .
Mlm nie kat T.G.I ade Countdown for 2011 .Awwww
Harga mkn kat situ gila-2 betul . Kmi order appertizer jee .
Nak mkn main course hrga 50 ke atas bek mkn Mamak . Haha
Sempoii gle tmpt dia ala-ala clubbing , org penang cm KL sbijikk .
Heeeeeeee
Then kami jlan kat konsert Queensbay tuh penoh gler org .
Mcm kat China dh penoh org cina . Haiyaaaaaaaaaaaa .
Tgk Bunga api dgn yg tersayang . So sweeetttt . Hee

Balik tuh aku mne kenyang mkn T.G.I tuu .
Ape lagi melantak Nasi Kandar Line Clear kul 2pg .
Gila-2 Obesiti . Ish ish
Balik jee sok nk kena blik KL dah .
Aku amik bas kul 6 ptg , sempat lah nak kuar lagi .
Pegi Sunway Carnival , g mkn Nando's .. Lunch .

Dekat Nando's

My Chipmunkss !

Jalan-2 jee jmpe kdai hdiah . Afif kta nk hadiah tak ?
Aku ckp nak ! Dia kta pilih ah .. Syokk glerrrrrr !
Awk sweet okay even jarang tunjuk .Mwahhhhhhhhhhhhhxxxxx !
Aku plih Chipmunks Girlfriend Bear . Comel sgt2 . Thnkss bee .
Dia kte thn nie hdiah tak suprise sbb dia keje pun gaji dpat last minute .
Susah lah kan . Its okay .
Jalan-2 shopping skit2 jee . Kami dahaga . Hahha
Pegi secret receipe order Oreo Shake and slice kek je .
Ade jgk kek bufday . Hahha
Tp sblum g penang pun Mak dah beli kek Carrot & Choclate
tp xsempat nk snap pic :(

Dah tibe masenye aku balik KL . Sedihnye .
Nak nanges jee rase tp tahan sbb nnty Afif perli .
Hee aku naik bus dah nmpak Afif jalan sorang-2. Hummm

I miss you sayang .
Qa happy sgt 3 hari ngn awk .
Lg 10 hari kte jumpe lagi kan .
Sy ingt pesan awk
'Kalau kite kahwin Afif meninggal , awk jgn kahwin dgn org lain tau. Sbb kat akhirat nanty kite tak jmpe dah' .
Emmm sedih jeee :(