Followers

27 October 2011

2years 2month ♥

Woot woott you ollsss ! I dah sihat dah tak pening Hehe
Lega rasenya kot tak berdenyut dah :) tapi jgn datang balik yer pening !
Baru jee balik dari beli barang meniaga dengan Mak kat Jalan Kenanga ,
penat dgn hujan nasib tak pening ! :)



Morning tadi bangun jee dgn rasa sihatnya tgk BB alarm dah 2tahun 2bulan with Afif Hussin , kalau takde alarm tadi memang lupa dah HAHA Awok pun macam ingat jee lagi pelupa ! *meluat
Takde hadiah lah nak bagi pasai awok pun kedekot so bagi kasih sayang jela okayy ! HAHAHA
Tak sangke i kita dah kawan lama kan kan ? Walaupun banyak dugaan dulu & now bile dah jarang gadoh sweet je memanjang bosan laa jom ah gadoh bagi nanges-2 sikit Hehehe
Bile lah awak nak mai menetap KL sumpah bosan takde balak kat KL nak kuar lame sikit
awk potpetpotpet pastu camne ? Pakai lawa awk bising abis tu cmne ? Hehehe Mai dok KL saya bagi kerja baikk punya ! HAHA Malas nak sweet lebih2 sebab nanti awak perasan lebih pastu ejek-2 so tak mau cerita pasal awk HAHAHA k baiii si Kembang .I'm always lebiuuuu bucuk !

Nak tidoooooooooooo ,kbaiii

26 October 2011

Headache :(


Ya Allah ,sakitnye kepala aku pening berdenyut sangat-2 lepas meniaga semalam kena hujan
sekarang musim hujan biase kena hujan takde ape-2 semalam je kena pening tak berhenti
makan panadol pun tak jadi ape ,asal dow ? Berdiri sakit sgt kena baring jee ,makan pun berdenyut2 ! Haihhh jauhkan lah dari segala penyakit :(

Nak pegi Klinik memang taklah mesti dapat ubat biji TAK MAUUUUUUU !
Tak mau sakit nak kerja ,nak shopping HAHAHA
I need someone urut kepala pleaseeeeeee !

Wehh weh ,congrats kawan-2 ku dapat masuk POLY best nye kat Melaka kan kan ?
Okay laa dekat je dgn KL ,new year KL laa nooo HAHA happy for you guys :)

Sumpah dok pening kepala menaip pnjg-2 doakan aku cepat sembuh kbaiiii :(

24 October 2011

Gulai Tempoyak Pucuk Ubi

i LOVE this to much mak !

Dgr title aku pun dah terliur kan kan ?
Mak aku laa nie dapat idea dari si Chef Wan tu nak makan Gulai Tempoyak Pucuk Ubi ,
Aku pun pegi la Supermarket Hero belakang umah Myra tuu ( i drive taw tanpa Lesen )
Shopping barang dapur skit-2 mak aku list dah bagi rm50 jee HAHA
Beli petai ,pucuk ubi ,cili api ,santan & blablabla .
Ade baki banyak lagi aku beli barang Snowey & MOntel eheeee

Balik je bagi kucing makan mak ajar masak benda alah tu ,
simple mcm masak temoyak ikan keli & patin laaa cuma tukar bahan pucuk ubi :)
Haihh bapak terangkat makan dgn pedas panas makan dgn ayam madu bakar
yang mak perap malam tadii ,fuhhh mkn sepinggan je sebab
nak makan lagi mlm nanty :))
Nak lagi Makkk next week buat lagi taw !

Makanan memang aku tak memilih makanan kampung ke barat ke semua aku bedal
Sebab tu Afif kata susah nak dapat awek KL yang tak 'kerek' HAHAH
Yeke sesetengah girls jela bajet tak makan tu tak makan nie
Padahal kat rumah melantak macam-2 HAHA

Syoknya Awok aku cuti seminggu ,aku pulak sibok je minggu nie
Cari duittt lebihhhhhhh HEHE
You know what mak nak dapat duit kutu January nie in 24k dapat ooo
Banyak nak mampos and plan beli kereta baru ofcourse thn depan la :)
Under rm500 in month kereta ape yer ? Myvi ? HAHA
hope so Mak aku nak Suzuki Swift dia kata cantik
harga pun sama dengan Myvi kan kan ?
Entah lerrr now nak mandiiii nanty my Bucuk bebel-2 HAHA
dasar orang tua membebl jee awok ,uwekkk
kbaiiiiiiiiiiii ,

23 October 2011

I need Vacation !

Ohh please sumpah rasa nak bercuti lagi :)
Nak pergi mane eh best ?
Nasib Moksu aku plan nak holiday port dickson prtghan bulan 11 nie .
Siap all family dapat T-Shirt hoaahh family day gituu semua warga kelantan
pakat mai Port Dickson taww !
Syokknyee tak sabar nak naik Jet Ski , Banana Boat ,Motor Rider HEHEH
Mak Abah mesti kata nak naik macam-2 use your own money .
Okayy dont worry ,stay sane 3hari 2mlm kan moksu ?
Baikkknyee moksu aku belanja penginapan di Hotel Permaisuri :))
Mak aku kena support makan ,Mak plan buat Nasi Lemak Ayam Grg sedappp giler !

nampak tuu tak sabar nie ;)

Tapiiiii nak holiday dgn Afif jugak ,always lah kan ! HAHA
Plan macam-2 ! Genting Highland , Sunway Lagoon or Langkawi
Which one awak tlg ahh decide cepat skit !
Nak pegi jauh-2 makan modal penginapan nak yang dekat2 jer
utk bawak si Eyy nie bejalan HAHAH


awok gayat tak , GH :)

Eyy aku tau hang nak pegi sini dari genting kan ?


Plan-2 jugak bajet jangan lari tawww !
Mas Mas sorry lah aku memang tak boleh teman kau tido genting sebab
aku tak boleh tidor cuaca sejukkk nanty lelah la syg oii :(

EXCITED !!

I miss you Afif (:

22 October 2011

Mandikan Snowey & Montel :)

U olllss ,act I ade bela kcuing tau almost one week laa .
Ade kawan Idayu sekolah lama bagi baby cat nie .
Seekor white seekor lagi brown black ,comeelll sebab bulu dia pnjg :)
Tadi baru lepas beli brg kucing ,shampoo pasir mkanan dia .abis duitt !Hummm
Act aku tak berani pun pegang sebab kuku dia HAHA
adk-2 adku lah yang raji main aku tau bg mkn jeee bg dia gemokk !
Aku namakan yg putih tu snoweyy and lg seekor montel .1 jantan 1 betina :D
Kalau ade mase free memang lepak ngn kucing jee HAHA
Sibok gler mnggu nie penat online pun pakai BB jee ,nak tulis belog dalam BB cari tetidoo! HAHA

Nowww nak sambong tidoo and Afif take care for your konvoi to Sedim :)
Situ ade hantuuu hehehe

Mak beli ayamasnak makannn lapaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)


19 October 2011

LOVE LOVE


Every girl deserves a guy who calls her baby, kisses her like he means it, holds her tight like he never wants to let go, doesn't cheat, wipes her tears when she cries, doesn’t make her jealous of other women, instead makes other women jealous of her, is not scared to let his friends know how he really feels about her, and lets her know how much he really loves her ♥ ♥ ♥


Dunia Dunia !

U ollsss I geram nie ! HAHAHA
bukan tak puas hati kat siapa or jealous kat siapa pun taww ,
masalahnye aku tak paham dow kenapa nak upload picture yang mengundang nafsu lelaki doww
macam atas katil ,wearing tube ,posing mendada and mesti nampak buah dada OPSS
Alahai teringin jadi modell masuk agency modelling laa !
Bile lelaki comment blue kate badan sedap susah cari lah ,kau marah lelaki tu ,
dah kau goda dia ofcourse dia nak BODOH !
Fikir lah sikit nak upload pun orang pandang like you a BITCH okay ,
Lelaki menggatal kau marah upload banyak-2 menyemak kat wall aku ,
kang aku delete kau terasaaa pulah Huahaua
Aku cakap bukan aku jealous dkat badan kau yang super impose tu masalahnye
keterlaluan sgt sakit mata aku tengok ape lagi LELAKI .
Kau upload sebab nak friend bnyak kat FB kann ? Shame on you !
Renungkan and selamat beramal :)

Aku taklah sebaik and sempurna ,nak amik gambar macam mane pun privacy sudah
lainlah kalau orang sebarkan ,
Aku nak kau jage sikit jee maruah kau nanti orang kata kawan aku BITCH
tak sedap pulak dgrkan ,
Nak sexy nak tebogel kat luar lantak ah upload kat FB buat nampak kau murah dow !
Pandai pikir be matured :)

Now my love story HAHAHA
Aku dan dia dah lebih memahami ,dia pun tak cakap KUANGJAQQ dh sebab dia takot dgn aku HEHE
Dia pulak kalot ajak gayot tiap hari sampai penat meniaga tak hilang lagi
Mata bengkak tak cukup tidor .
Buat mcam mane bf aku keje bercakap je kang tak layan kata macam-2 !
Dia memang tak sweet tak reti ayat jiwang langsung tapi bila sampai dia mai menggedik
punggah la terkeluar jantung HAHAHA
Mungkin cara yang kasar and macam berkawan nie buat aku selesa kott ,
Dulu dpat bf jiwang geliii bulu roma , bagusss la dah kawin baru jiwang-2 taw .
Tapi seriously rindu laaa sebulan sekali jee jumpe Humm

Aishhh Mashitah nie kalau tak call dia lebih 3hari keje bebai HAHA
nie nak kena call dia pulak bf kedua I tawww :)
Dia nie pun kaki bebai tak caye tanye TUNANG dia .


Okayy bobyee i miss you girlfriends and boyfriends

17 October 2011

Macam tak percaya !

U ollss sihat ker ? Tak banyak dah update blog sibok lah .
Lagipun benda sama aku buat tiap hari kerja balik on9 tidooo !
Okayy hari tu kawan sekolah aku Che Nur Afiqah BBM aku ajak movie .
BBM 3pg plak tu ,5pg aku terjaga psal lipas terbang hinggap dkat ketiak aku BODOH !
Aku reply BBM dia kata okay ,kesian pulak dia sorang nak pegi katanya bff dia sibok .
Ajak kawan aku yang lain semua wat tak tau so kami decide berdua jelaa ke WW :)
Bayangkan aku kalot nak pegi TGV tu sambil BBM si Che Afiqah nie ,aku terlanggar
Khatijah Tan and sebelah dia Piere Andre (betol ke aku eja) HAHA
Opssssiiii sory aunty aku senyum and say sory je malu lah nak lebih-2 :)
not bad laa lagi handsome Awalll muhksssss !

Okay sampai je kawan aku dah siap beli tiket cerita Al-Hijab ,okay aku tak tau pun cerita tu wujud main tgk jeee pengarah nye anak orang yang aku langgar tadi HEHE
Bapak seram aku and kwn aku je jerit tgk cerita tu Syabass laa buat aku jerit Maluuu i :(
Bile dah jerit banyak pulak orang tak puas hati lantak kiteorang lah bayar harga same !
Jalan-2 jap kwn aku nak beli kasut ala-2 heels yang orang korea pakai nie ,
sumpaahh cantik giller tak sangka WW ade jual ! Haihh
aku tergoda and beli harga dari rm65 bagi rm60 okay laaa :)
material pun cun boleh pakai pegi gentingggg Hoahhhh
Nak upload tapi mak aku tak tau aku beli nanti bising
Purse aku beli baru jgk purse Vincci aku dah terkoyak bnyak ,
jangan jeles awokk!!

Balik dari tu pegi Tutti Frutti sebelah WW je ,
Amik cup small je sebab aku muak ice - cream HAHA
Then balikkk kawan aku hantar . Tak balik lewat pon sebab nanty ade orang bebai Hehe





Okayy laa aku sibok meniaga UIA ade convo ,UPM pun convo .
Semua U aku dah msuk kau ade ? HAHA

to Afif Hussin : I Miss Youu so much :)


13 October 2011

Failed


U ollsss , JPJ test driving tadi failed ! Apasal laa time latihan dgn cikgu Samad okay jee :(
Kesalahan sikit jee kot , maybe aku panik kot yang susah macam kat bukit parking semua okay .
Yang aku failed lupa seat belt and langgar garisan putih sikit jee .
Apee daaa qaqa BE CAREFUL LAAA !!
Maybe takde semangat kot Abah Mak kutuk aku mesti tak boleh punye ishhh
Afif pun buat tak tau meluat aku :(
Nasib bff I tak lupe wish thnkss u ollss jasamu dihargai .
Sasya dipaksa teman aku test JPJ next week okay
tolong sorak-sorak I HEHEHEH

Lepas balik dari test JPJ ,ikot mak beli barang niaga
next week memang busy bosannnnye xdapat bngun lambat :(
Okay lah tak de mood bosan + meluat = TIDOOO !


12 October 2011

Tutup mata MALU :/

HAHAHA malu giller tapi tak mau cerita rahsia kami dua je :)
Sorry laa tak sangka kau maksudkan dekat orang lain
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE *malu

Okay tadi ade class driving not bad laa takde mati enjin dah
all perfect Doakan aku LULUS JPJ esok ,
aku tak takot sebab Cikgu aku bagi kata semangat tadi :)
Insyaallah berjaya siapa doakan aku ,aku belanja makan Hehe
Dah setel hal Lesen Memandu nak cari duit lebih sikit
meniaga pun dah mula okay Alhamdulillah .
Nak cari duit lebih bulan 11 balik kelantan kenduri Kakak sedara Kawin ,
Untunglah kawin awal (awal ker ) Hahaha NAK JUGAK !
Afif cepatlah masuk minang Abah support Huahaua

Lepas kenduri tu next week nye kenduri belah laki kat KL nie ,
memang sibok lah kot lepas tu holiday kat Port Dickson with family !
Duit kena cekang lah sebab parent aku kedekut nanty nak naik banana boat duit sendiri
Hahaha matii lerr !
For Zalikha Yahya : Insyaallah kalau sempat bulan 12 aku ikot pegi kenduri
Syamil Sapri tuu ke ang menikah jgk ? Hahaha date 26/12 tuu lagi 2hari birthday I okay !
Boleh bagi hadiah baru aku pegi Hahaha tak tau lagi new year pun tak plan mane lagi :)
ape-ape I message ok !

my Love Story ? takde maknanya Hahaha
Awokk tak jadi kerja kan sebab awk pemalas ! bagus laa nnty ade je betina kacau hang !
Meluat sunggoh banyak perempuan tak tau malu ,
laa nie gunting dalam lipatan banyak ,
Jenohhh !

haritu pegi uptown dgn kawan-2 tak shopping pun :(
tapi beli dvd cetak rompak Hahaha
Beli dvd 'bini-biniku gangster ,the smurf & monte carlo' :)
cepat jee cina apex nie cetak ! HAHAH
masa keluar tu jumpe bdk sekolah kata aku makin tembam
dorang kata makin bahagia memang laa .
Awokk ah nie kerja ajak pegi makan cuba jogging pulak !!

I'm happy now ,Alhamdulillah :)

I miss you

09 October 2011

Awokk I'm excited !


Salam uolls ! Sumpah excited giller nak test JPJ khamis nie ,takot lah awok oii !
Nak JPJ laki yang handsome2 boleh ? :D
Biarlah nak kalot or 'pulun' pun dah memang aku excited HAHA
Abah kata dah dapat lesen baru boleh tgk kereta apa nak
Wowww syoknye boleh pegi holiday drive je no BAS dah ;B

To Wan Noor Mashitah ,mane hang pegi ? Kerja tak ingat kawan dah ke ? HAHA :(

Haritu adk-2 aku bawak kucing mane ntah baby lagi comel giller ,
tapi aku kan takot nak pegang haiwan berbulu nie geliii :(
So try la bela belajar pegang bagi makan beli lonceng kucing nie HAHA
tp my mom tak suke pulak dah ,dia kata diri sendiri tak pandai jage nak jage kucing Hee
Biar laa bela punye bela dia hilang tadi frustt betol !
Nak bela rabbit boleh baru gigi sama mcam aku Huahaua

Getting bored nie nak pegi masak Ayam Masak Black Paper
Mantoppp siot awok nak ? Mai umah taw !


Love you Sayang ,

06 October 2011

Duit Duit Duit

Semuanya duit , kalau takde duit tak boleh keluar HAHA
Sampai hari tu nak keluar dgn Myra ,Sya & Zaza aku kutip hutang
siapa yang hutang aku HAHAHA
Duit dalam bank memang dilarang kacau untuk masa depanku :D

Meniaga memang slow giller lepak raya nie nak cecah 1k bukan main payah lagi :(
Abah bagi idea nak jual ayam golek modal 4k ? Wow menarik jgk !
Kalau kat pasar malam memang AYAM tumpuan orang heheh
Abang aku tak support pulak dia malu meniaga bodoh en ,
bab duit nie meniaga tang mane pun aku tak kisah janji
duit poket tebal kau ade kau ade ?

Umm haritu Mak ade suroh isi borang SPA utk kerja kerajaan tu ,
aku mintak area Putrajaya jee dekat dgn rumah baru .HAHA
Saje nak cuba nasib mak kata kalau dapat kerja kerajaan masa kite tua senang .
Abah aku perli mak aku dia tak kerja kerajaan pun senang Huahaua
Taklah aku pun xkan tinggalkan meniaga aku nie pasai lagi untongg maa HAHA
Senang maksud mak maybe dalam membeli sebuah rumah or kereta :)
kalau dapat Alhamdulillah laa kan kan ?

&& to awok if dah bekerja part time tu kerja lah elok-2 dapat beli rantai emas satu jadi laa kan kan HAHAHA jangan cepat bebai sudah sat lagi dengan bos-2 hang maki hamun !
Kumpul duit kite tukar BB baru same-2 taw syokknyaaa :))
Tadi pegi Wangse Walk Bold 4 punye cover semua cantik hot wak
geramm je torch punye ade tapi belakang je depan takde .
Pleasee bagi saya tukar bold 4 jugak !! HAHAHA

tadi dah alang-2 nak pegi Wangse Walk adk iparku Ainina Syamil ,
blanja tutti frutti nie aku tau tempat mahal biasenye aku pegi dgn Afif HAHA
*bab mkn aku memang tak berkira okay !
Habis rm62.80 for 3 cup ice-cream hebat tak ?
maybe abang aku amik saiz LARGE kot Hee
Btw thankss Nina belanja akk ,nj jadi adik ipar kena belanja selalu :D

amacam TERGODA harga pun TERGODA :D

meet Nina !

Saje tayang kau ade ? ;p

poyo ah korang nie xp

meet HTC ,BOLD 3, BOLD 1 & Torch :)

Meowww meowww

01 October 2011

I want I want I want . Boleh ?

Dalam hidup ini semua benda tak cukup kan kan ?
Wat camne duniaa maju HAHAH

Niii haaa nak myvi Bumblebee nie tolonglah cantik sgt !
Nak dapat P dah next week syokknyaaaa tapi ,
kat rumah takde kereta kecik bapak bosan !
Mak suroh kumpul 10k mati ler :(
abah bayar muka pika bayar bulan boleh lerrrr HAHAHA



Nak tukar Torch ke Bold 4 boleh tak ?
Boring lah slide nak cari cover pun susah ;(
Bak kata orang tu 'awat rosak dah ke kalot nak tukaq ' ?
HAHAHA
takpe sabar lu xdapat bold 4 nk Iphone 4 ? :D




Cantik kan sekarang gilaa barang kemas pulak :(
Gelang ade cincin ade dah rantaii pulak *punye belagak!
tunggu AWOK belanja kan nak dapat 10k HAHAHA





LAGI SATU NAK KAWIN BOLEH TAK !!