Followers

24 October 2011

Gulai Tempoyak Pucuk Ubi

i LOVE this to much mak !

Dgr title aku pun dah terliur kan kan ?
Mak aku laa nie dapat idea dari si Chef Wan tu nak makan Gulai Tempoyak Pucuk Ubi ,
Aku pun pegi la Supermarket Hero belakang umah Myra tuu ( i drive taw tanpa Lesen )
Shopping barang dapur skit-2 mak aku list dah bagi rm50 jee HAHA
Beli petai ,pucuk ubi ,cili api ,santan & blablabla .
Ade baki banyak lagi aku beli barang Snowey & MOntel eheeee

Balik je bagi kucing makan mak ajar masak benda alah tu ,
simple mcm masak temoyak ikan keli & patin laaa cuma tukar bahan pucuk ubi :)
Haihh bapak terangkat makan dgn pedas panas makan dgn ayam madu bakar
yang mak perap malam tadii ,fuhhh mkn sepinggan je sebab
nak makan lagi mlm nanty :))
Nak lagi Makkk next week buat lagi taw !

Makanan memang aku tak memilih makanan kampung ke barat ke semua aku bedal
Sebab tu Afif kata susah nak dapat awek KL yang tak 'kerek' HAHAH
Yeke sesetengah girls jela bajet tak makan tu tak makan nie
Padahal kat rumah melantak macam-2 HAHA

Syoknya Awok aku cuti seminggu ,aku pulak sibok je minggu nie
Cari duittt lebihhhhhhh HEHE
You know what mak nak dapat duit kutu January nie in 24k dapat ooo
Banyak nak mampos and plan beli kereta baru ofcourse thn depan la :)
Under rm500 in month kereta ape yer ? Myvi ? HAHA
hope so Mak aku nak Suzuki Swift dia kata cantik
harga pun sama dengan Myvi kan kan ?
Entah lerrr now nak mandiiii nanty my Bucuk bebel-2 HAHA
dasar orang tua membebl jee awok ,uwekkk
kbaiiiiiiiiiiii ,

No comments:

Post a Comment